Astrid och apornas Mayo.

 

Expressen har testat olika majonnäsmärken. Jag tycker att tidningen även kunde haft en vegansk variant med.

Astrid och apornas Mayo är väldigt god och ett välkommet inslag på matbordet. Dressingar och olika majonnässorter är ju i allmänhet baserade på ägg och i vissa fall mjölk eller fiskrens. Så det bli lite torrt på tallriken för en vegan. Jag hittade Mayon på Hemköp i Åhlens City.

MEN… Den finska översättningen av innehållsdeklarationen haltar något. Eller vad säger ni som kan finska?

FI Vaihtoehtona majoneesille joka tehty rypsiöljystä ja riskijuoma. Aineosat: Rypsiöljy (57%), vesi, etikka, riskijuoma (2%) (vesi, riisi, auringonkukkaöljy, merisuola), suola, sokeri, sinappi jauhe, sitruunamehutiiviste, stabilointiaineet: (guarkumijauhe, ksantaanikumi), aromi ja paprika jauhe. Val-mistetaan tehtaalla jossa käsitellään pähkinöitä ja sesam siemeniä.

 

SE Ett alternativ till majonäs gjord på rapsolja och risdryck. Ingredienser: Rapsolja (57%), vatten, ättika, risdryck (2%) (vatten, ris, solrosolja, havssalt), salt, socker, senapspulver, citronjuicekoncentrat, stabiliseringsmedel: (guarkärnmjöl, xantangummi), arom, paprikapulver. Produceras i en fabrik som hanterar nötter och sesamfrö.

 

0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Top