När du känner att du inte riktigt passar in

Jag började för ett tag sedan på ett nytt jobb och jag kan så här några månader senare bara konstatera att jag kanske inte riktigt är som de andra i min grupp.  Det är jag väldigt glad för. Fy fan, det är den sjukaste arbetsgruppen jag någonsing har råkat ut för . Alla sjuka saker sägs dessutom på ett annat språk så cheferna har inte en chans att förstå vad som sägs i gruppen. Eller så vill de bara inte förstå. Jag menar hur svårt är det att översätta ord som vittu och huora till svenska?Häromdagen var inte någon chef på plats och två i gruppen hade följande dialog med varandra om en kund som hade mailat in och behövde ha hjälp av gruppen. Istället för att outa deras namn så kallar jag dem för Gris 1 och Gris 2. Först den finska dialogen och sedan översatt till svenska.

Gris 1: Mitä vittua tämä huora meinaa? Vad i fittan menar horan?

Gris 2: Mitä se huora kirjoittaa? Vad skriver horan?

Gris 1: Vittu, mä en tajua tästä yhtään mitään! Fitta, jag fattar inget av det här!

Gris 2: Mitä se sitten tahtoo? Vad vill hon då?

Gris 1: Emmä tiedä. Vittu, mä menen ja tapan sen saatanan huoran! Jag vet inte. Fitta, jag går och dödar den där satans horan!

Gris 2: No mene ja tapa se huora sitten. Nå, gå och döda den där horan då.

Behöver jag berätta att de föraktar även mig och på ett passivt aggressivt sätt kör med en härskarteknik av rang?

Hur har ni det på jobbet?

1+

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Top