Min granne misshandlar sin flickvän

Jag larmade polisen tidigt i morse.

Jag har nya grannar, en kvinna med ett litet barn och hennes sambo eller pojkvän. Osäker på vilket han är då ingen av de vuxna står skrivna i lägenheten enligt Ratsit. Jag har sedan maj hört dem bråka och hört dunsar. Hon har skrikit för sitt liv. Jag sitter oftast med hörlurar så när jag har hört henne skrika så har jag gått ut på balkongen för att höra vart ljudet kommer ifrån. Eftersom jag bor i mitten av ett hus med lägenheter både till vänster och höger och ovanför och nedanför mig så har det varit svårt lokalisera var någonstans bråken har varit. På gatan nedanför är det dessutom ofta skrik och bråk . Eftersom det har varit tyst när jag har försökt lyssna så har det varit svårt att kunna hjälpa. Jag vill inte ringa polisen utan att veta vilken lägenhet de ska till.

För ett tag sedan typ en vecka eller två veckor sedan hörde jag dem bråka igen. Jag tror hon blev slagen i magen, i mellangärdet så hon tappade andan. Ni som har blivit slagna i mellangärdet vet hur det känns att inte kunna få luft till lungorna när mellangärdet krampar. Jag vet hur det känns och jag vet hur det låter och hon lät så. Jag tog mig ut och kunde faktiskt till slut lokalisera vilken lägenhet det var . Sovrumsfönstret var öppet först men någon stängde den. Persiennerna var nerdragna i hela lägenheten och nu när jag vet vilken lägenhet det är frågan om så vet jag att persiennerna är alltid nerdragna.

Så i morse vid fem ungefär så satt jag fortfarande uppe och kollade på YouTube .Jag fastnade på att titta på  Therese Lindgrens kanal och skulle bara se en till video innan jag skulle gå lägga mig fast det blev hur många som helst till och klockan blev mycket. Vilket var tur för jag hörde genom hörlurarna hur min granne skrek i dödsångest.

Jag ringde 112 och fick prata med polisen. Det tog inte ens 10 minuter från det att jag slog numret till det att  de redan var på plats. Andra grannar stod yrvakna på sina balkonger men jag tror att jag var den enda som larmade.

Vart jag vill komma till är att om du ser eller hör någon bli slagen så larma polisen. Inget barn ska behöva växa upp i en våldsam miljö och se sin mamma bli slagen. Ingen kvinna ska behöva bli misshandlad av sin närstående. Även om misshandeln ofta inte leder till åtal och det tyvärr ofta på grund av att kvinnan inte vill eller vågar medverka så har mannen fått klart för sig att andra vet vad han har för sig . Från och med nu så kommer polisen varje gång det är bråk i den där grannlägenheten. Jag lovar!

Jag hade inte tänkt skriva om detta överhuvudtaget. Men så såg jag hos SVT en artikel som jag läste och fastnade för.

Jag hittade även en annan artikel hos SVT där jag skulle vilja lägga till att sommartid märks kvinnomisshandel mera eftersom fönster och balkongdörrar står öppna till en början och på det sättet kan grannarna höra att någon blir misshandlad.

 

Hit kan du vända dig för att få stöd och hjälp

Kvinnofridslinjen har öppet hela sommaren, dygnet runt: 020-50 50 50

Unizon: Kvinnojourernas öppettider i sommar

Brottsofferjouren: 0200-21 20 19

Personer kan få stöd för utsatthet av misshandel, olaga hot, sexualbrott, grov kvinnofridskränkning, rån eller stöld. Jourerna finns lokalt. Om det behövs kan även brottsoffer få hjälpinstanser i linje med psykologisk hjälp, skyddat boende eller ekonomiskt understöd.

Rikskriscentrum

Rikskriscentrums medlemsorganisationer är professionella verksamheter som arbetar med våld i nära relationer, män i kris och mäns våld mot kvinnor. Läs mer på deras hemsida.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *