Bottenbetyg för pappor i Kamratpostens nya undersökning | 2018

 

Ny undersökning:

Barnen mår bra, men papporna får underkänt igen!

* För tio år sedan gjorde Kamratposten en liknande undersökning där en fråga blivit flitigt citerad, bland annat av statsminister Stefan Löfven. Den handlade om vem barn helst vill prata med när de är ledsna och visade på ett uselt resultat för Sveriges pappor.

Nu ställde vi precis samma fråga, med samma svarsalternativ, igen. Frågan var om pappornas procent skulle ha ökat under de senast tio åren? Men pappa-succén uteblev.

Endast 7 procent av KP-läsarna vill helst prata med sin pappa, för tio år sedan var den siffran 6 procent. Och papporna är fortfarande långt efter alternativet “Ingen alls” (som fick 17 procent i den nya undersökningen).

46 procent av KP-läsarna vill helst prata med sin mamma när de är ledsna. Svarsalternativet “Pappa” fick en något högre procent bland pojkarna än bland flickorna. Men även på pojksidan var “Mamma” det överlägset populäraste svaret.

Nöjda med utseendet

* Trots att många vuxna (lite på chans?) ondgör sig över att “utseendehetsen sjunker i åldrarna hela tiden” och liknande så är KP-läsarna ganska obekymrade. Hela 73 procent är nöjda eller mycket nöjda med sitt utseende och sin kropp.

De flesta nöjda med skärmtiden

* Det är vanligt att vuxna klagar på att barn vill använda sina smartphones på tok för mycket. Men 70 procent av KP-läsarna är nöjda med de regler för skärmtid som familjen har. Och 10 procent önskar sig till och med hårdare regler.

Nästan alla har kompisar

* Bara 2 procent av KP-läsarna saknar helt vänner.

Läslust till tusen!

* 83 procent av KP-läsarna läser mycket – både böcker och tidningar.

* Undersökningen, som även innehåller frågor om sömn, sociala medier, fritidsaktiviteter och bråk inom familjen, presenteras i nya numret (nr 15/2018) av KP.  Illustratör: Nino Keller.

Vill du veta mera om undersökningen och även ställa kompletterande frågor så kan gå in här.  Där kan du också ladda ner den bifogade undersökningen och även omslaget. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Top

ASTERIXIA är Stephen Fry-säker tack vare caching av WP Super Cache