Guinness Världsrekord i Stockholm | 547 Spindelmän samlade på ett och samma ställe

De klarade det!

547 Spindelmän samlades i dag på Comic Con i Kistamässan och det blev ett officiellt världsrekord.

Det gamla rekordet var från 2015 i Charterhouse Medical i Sydney där 438 människor samlades i Spider-Man-dräkter.

New Guinness world record for the largest gathering of people dressed as Spider-Man! 547 Spideys in Stockholm!

Official press release PDF

Under söndagen tog 547 människor tillsammans en officiell GUINNESS WORLD RECORDS™-titel för Den största samlingen människor klädda som Spider-Man. Bedriften ägde rum på Comic Con i Stockholm för att fira lanseringen av Marvel’s Spider-Man till PlayStation®4.

– Det var fantastiskt att se en så stor uppslutning av dedikerade fans. Jag vill tacka alla som deltog – tillsammans kan vi glädjas åt att vara förevigade i historieböckerna och innehavare av en GUINNESS WORLD RECORDS titel, säger Kjetil Walseth, Nordic 1st Party Marketing Manager på Nordisk Film Distribution och PlayStation Nordic.

Det tidigare rekordet uppnåddes 2015 i Sydney, med 438 personer utklädda till den maskerade hjälten.

Denna gång deltog hela 547 personer – som alla bar en dräkt i helt ny design inspirerad av dräkten från Marvel’s Spider-Man till PS4, med ett vitt spindelemblem på bröstet.

Försöket att ta en officiell GUINNESS WORLD RECORDS-titel arrangerades av PlayStations distributör Nordisk Film Distribution i samarbete med Marvel Entertainment, LLC, Comic Con Stockholm och GameStop Nordic.

Just experienced the #GuinessWorldRecord @GWR for most spider people in one room at @ComicConNordics along with @PlayStation ! So exciting!!! Congrats to #SpiderMan’s #voiceactor @robbiedaymond !!! #spidermanps4 #stockholm pic.twitter.com/p6QywNCPUB

Jag publicerade texten om reglerna inför försöket  HÄR

Guinness Worldrecord

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error: Content is protected !!