Vad jag tycker om Therese Lindgrens livestream på YouTube

 

Över 800 000 visningar var det på Therese Lindgrens 24 timmars livestream i hennes YouTube kanal som avslutades klockan nio i morse. Drygt 20 000 var på plats samtidigt som mest. 

 

 

Här är några saker som jag reagerade på

Du bjuder in dina tittare på att se dig. Stanna kvar i sändning. Dra inte iväg. Speciellt inte när sändningen har precis börjat. Det finns andra som kan köpa batterier och glödlampor och gå ut med hundarna.

Ät i sändning. Fel signaler sänds ut annars. En brödkant, en tugga kall hamburgare och en riskaka är inte att äta. Man får ont i magen av att inte äta. Det är sedan gammalt. Även om du åt igår.

Energidrycker är inte bra för barn. Drick då inte det i sändning när hela Bolibompagänget tittar. 

Bild:SVT

 

Hata inte dina fans som står utanför och vinkar. Och om din partner tvättar sitt könsorgan i handfatet så håll det för dig själv.

Bekräfta inte folk som donerar pengar för att kommentaren ska synas. Att förfasas över donationer är också att bekräfta. Varför fanns donationsknappen där alls?

Skapa programpunkter och passa tiden. Folk har annat att göra än att vänta.

Ha med folk som dina tittare gillar för att folk ska vilja stanna kvar under sändning.

Livestreamen var inte reklammärkt.  Hur mycket var reklamtiden värd för Chiquelle och Garant? Och Indy Beauty?

Jag såg hela sändningen i sin helhet från start klockan nio i går till strax före fem på eftermiddagen. Therese gästades då av sin före detta granne Malin som fick mig och så många andra att välja göra något annat viktigare i sitt liv. Jag valde att byta kattsand vilket gav mig mera behållning än att stanna kvar och titta. 

Därefter så tittade jag in under kvällen några gånger bland annat lagom för att se Therese  läxa upp  sina tittare för taskiga kommentarer mot Malin. Jag kan kan bara tycka att de över tusentals tittare som lämnade kanalen medan Malin var på plats måste vara en indikation på att det var en fel person som var med.

Det mest dramatiska som inträffade var väl när den trötte och omotiverade Anders hittade en taskig kommentar bland tio tusentals andra bra där det stod

Ni bara babblar hela tiden 

vilket Anders tyckte var roligt men som Therese tog väldigt illa upp av . Inte av kommentaren utan av Anders attityd. Han lyckades att sänka stämningen rejält och jag kan bara konstatera att Youtube är nog inget för Anders.

Men A for effort och en gång är ingen gång. Alla de andra youtubers som kommer att köra en 24-timmars eller 12-timmars livestream nu kommer säkert att dra nytta av sändningen. 

Therese berättade också under sändningen att hon hade blivit anmäld till Lotteriinspektionen för en tävling som hon hade anordnat på Instagram. Hon mådde uppenbarligen väldigt dåligt av det hela.

Så jag googlade och hittade vem som drev på om anmälan mot Therese. Inte så svårt att lista ut det även utan Google. Jag menar ta en snygg framgångsrik tjej i sociala medier och vem brukar då starta ett drev med en länk till någon lämplig myndighet ? Javisst var det Camilla Gervide från Bloggbevakning. 

 

Lotterinspektionen

En vanlig missuppfattning är att Lotteriinspektionen har möjlighet att ”stänga ner” ett otillåtet lotteri eller bötfälla en anordnare vilket vi inte kan. Det är bara exempelvis Facebook som, utöver innehavaren av sidan, kan radera ett inlägg eller en sida på Facebook. De åtgärder som Lotteriinspektionen kan vidta är att informera anordnaren av lotteriet om lotterilagens bestämmelser och/eller anmäla det misstänkta brottet till polisen. För att en person eller ett företag ska få ett straff för brott mot lotterilagen krävs det att en domstol dömer personen eller företaget till ansvar för brottet. I fall som bedöms som ringa utdöms inget ansvar för brott.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *