HOME » Tur att det finns support som kan rädda en

Tur att det finns support som kan rädda en

Tillbaka efter ett datahaveri. Sedan i slutet av september och till idag har jag råkat ut för fler haverier än på flera år. 

 

Vad jag har fått erfara är att

WooCommerce ökade min sidas svarstid till 40 sekunder! Så WooCommerce är avinstallerad sedan ett par veckor.

SLL certificat (https:) för att säkra sidan gör att allt måste omindexeras. Det räcker inte att efter installationen anmäla en ny webbplats till Google eller att en ny webbplatskarta skickas utan hela innehållet måste som sagt indexeras och jag gjorde mycket av det manuellt. Det var några intressanta dagar i slutet av september och i början av oktober då jag stod nästan helt utan trafik eftersom vad jag än skrev så dök det inte upp i Google och när väl det gick att hitta sidan så tog det som sagt 40 sekunder för sidan att svara. 

Min host dvs webbhotellet fick problem med sina SLL certificat och det betydde nästan två dagars trafikbortfall för att  läsarna möttes av varningsmeddelanden när de öppnade asterixia.se.

Jag installerade WordPress Multisite för någon dag sedan. Och skapade två subdomäner för test. Men det funkade ju inte så bra då mitt serverhotell tillåter Let´s Encrypt som jag har endast på huvuddomänen asterixia.se men inte i subdomänerna vilket fick som resultat att subdomänsidorna larmade om att de var farliga.Så jag tog bort testsidorna i Multisite och då blev det error.  Eftersom testsidorna i Multisiten var borttagna så gick det ett larm om saknad kontakt med databaser.

Nu har min webbplats återställts till tidpunkten innan installationen av Multisites med resultatet att även några inlägg försvann. 

Just nu känns som att jag kommer a l d r i g  göra några ändringar på denna sida. Inte ens byta färg. Få se om jag tänker likadant imorgon… Jag har redan nu en ny idé. 

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *