inrego

Inrego – Bra för miljön och för plånboken

Jag hörde talas om Inrego för ett par veckor sedan när ett av mina barn berättade för mig att han tänkte beställa en dator därifrån. Han skulle beställa ett komplett gamerpaket inklusive en stationär dator. Nu är inte detta ett reklaminlägg utan bara skrivet som ett tips om ett ställe som säljer begagnade datorer och har en superbra kundtjänst.

Jag var lite misstänksam först när jag hörde orden ”köpa en begagnad dator på nätet”. Men Inrego tar in företagsdatorer som skulle annars kasseras. Många företag rullar ut Windows 10 och O365 och i samband med det passar man att byta ut datorerna, framför allt de som är stationära mot bärbara datorer som lätt kan dockas i och ur.

Datorn som kom efter beställningen var en stationär Dell dator med nyinstallerad Windows 10 PRO som jag sedan aktiverade med licensnyckeln som var fastsatt på chassit. Det hade varit Windows 7 på datorn innan. Inrego hade bytt ut grafikkortet mot Nividias GTX 1050 för att datorn skulle klara av att spelas med. Tomkartongen för grafikkortet var medskickad.

Jag trodde att musen och tangentbordet som ingick i paketet skulle vara använda men de var splitternya och låg i sina förpackningar! Musen var en gamermus och tangentbordet var även den anpassad för spel. Skärmen var i detta paket en Dell TFT vilket jag har sett många av på jobbet och jämfört med den supertunna Philipsskärmen som sonen redan hade var den i mitt tycke antik. Han var dock nöjd och det är ju huvudsaken.

Gamermusen fungerade ca 30 sekunder för att sedan inte svara på vänsterknappen. Jag testade musen på min dator med samma resultat. Så jag ringde upp Inrego och var beredd på strid och lång väntetid. Men jag hann bara säga att min son har beställt ett gamerpaket och allt annat är jättebra men musen fungerar inte. Efter att kollat beställningsnumret och dubbelkollat sonens namn sa han på felanmälan bara ”En ny mus är på väg nu”. Jag behövde inte ens skicka in den trasiga. Jag tror att hela samtalet till felanmälan inklusive kötid tog två minuter. Hur ofta händer det?  Kolla hos Inrego innan du köper en dator  någon annanstans. Det är miljövänligt och prisvärt att handla där.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *