HOME » Jag ska bli en ICA-handlare i mitt nästa liv

Jag ska bli en ICA-handlare i mitt nästa liv

Jag var nyss och handlade julmat. Eller jag var på plats redan vid sju på ICA eftersom jag såg inatt att de öppnar redan så tidigt. Senast jag var ledig en lönedag före jul gick jag till samma affär strax före tolv i om hopp om att hinna före alla som hade tagit en halvdag för att handla sin julmat. Då var det så fullt redan vid entren att när jag skulle gå bakåt i butiken för att hämta något som jag hade glömt att plocka ner i kundvagnen så gick det inte eftersom det var som att gå mot en vägg av kunder. Det var svettigt.

Så imorse var jag väl förberedd. Mätt och pigg med en inköpslista i ena handen och dramaten i den andra åkte jag en helt folktom tunnelbana till ICA. Konstig känsla det var att åka i en tom tunnelbanevagn 06:55 på en vanlig fredag. Annars brukar jag få vara glad över att ens kunna få plats för ena handen för att kunna hålla i mig på stången vid den tiden.

När jag kom till ICA så var det mer personal än kunder där. Varenda gång var full med rullburar med varor och folk som plockade upp maten inför den stora anstormningen av kunder. Jag fick med mig det mesta av julmaten utom saker till Janssons frestelse vilket jag behöver lösa under helgen. Jag äter inte korv eller skinka oavsett om det är kött i det eller om det är vegan så jag har alltid fyllt tallriken med Janssons frestelse och finsk morotslåda för att få lite variation på min jultallrik. 

1700:- gick kalaset på. Det är inte billigt att behöva välja veganalternativ märkte jag redan då familjens lakto-ovovegetarian blev vegan. Alla lockpriser vänder sig till köttätarna och jag känner att det var lite väl saftigt (!) pris på ett kilo äpplen för 49,95. Äpplen som ska användas för att göra en rödbetssallad med. Julskinka från Astrid och Aporna kostade 80:- för 500 gram. Allt jag köpte förutom kattmaten och julmusten var plantbaserat. Dessvärre hade inte affären prinskorvar så det med lite otur får räcka med den påsen som vi redan har hemma. 

I år ska jag testa att göra rödbetssalladen med hjälp av färdig veganmajonnäs från Hellman blandat med Oatlys IFraiche. Jag gjorde egen majonnäs förra året av olja, senap, citron och kikärtsspad och jag har köpt dem även i år ifall rödbetsalladen med Hellmans majonnäs skulle smaka konstigt. Jag hade i vegangrädde förra året men vispbarheten var så dålig att jag tyckte att salladen blev för rinnig istället för att vara krämig.

Katterna åtminstone kommer att bli överlyckliga. Jag har köpt ett paket skivad skinka till dem. De brukar bli så exalterade att de sitter och morrar när de trycker i sig skinkan. Det och ett paket PartyMix får bli deras julmat. Det blir väl bra? 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *