Ge bort en gåva på Alla Hjärtans Dag 14/2 från Guldfynd

Alla hjärtans dag firas den 14 februari varje år. Den har sitt ursprung i traditioner kring helgonet Sankt Valentin. Den kallas därför också Valentindagen eller Sankt Valentins dag.

I Sverige tog firandet av Alla hjärtans dag fart under 90-talet, då man började dela ut rosor och kärleksmeddelanden i skolorna. Nu för tiden är det vanligt att kärlekspar firar Alla hjärtans dag genom att ge smycken, blommor eller chokladaskar till sin käresta.

 Örhängen i 18 karats guld för 598:- (798:-) .

Det var under 1300-talet i England och Frankrike som Valentindagen blev en fest för ungdom och förälskade, och parbildningslekar av olika slag var vanliga. Kopplingen till romantik och kärlek uppstod troligtvis genom en folklig föreställning om att fåglar i mitten av februari sökte och fann sin partner. Detta inspirerade pojkar och flickor att fundera på vem som skulle bli deras Valentin, det vill säga vem som de skulle hålla ihop med minst ett år framöver. 

 

Diamantring i 18K guld 5 998:-. Diamantring i 18K vitt guld 6 498:-. Klubbpris 4 298:-

Det kostar inget att bli medlem. Du får bonus på dina köp och specialerbjudanden och rabatter. Läs mer här 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>