Alice & Bianca berättar om sina känslor efter sin showcast i Globen

Alice Stenlöf och Bianca Ingrosso berättar känslosamt i sin nya podd om sin succé-showcast som de hade i Globen i lördags.

Platserna högst upp var inte till salu men det såldes ändå över 10 000 biljetter.

150 personer jobbade med showen enligt Bianca.

Hela melodifestivalens produktion med 10 kameramän filmade showcasten ur olika vinklar och den kommer att sändas i sin helhet i Kanal 5. Wahlgrens Värld kommer dessutom att visa filmad material innan och efter showcasten.

Paret har varit inblandade i varje detalj men även tagit hjälp av proffs. Det var kreativa producenter från Melodifestivalen bland andra Sacha Jean-Baptiste och inslagsproducenten var Maja Härngren som annars finns som en av gänget bakom Wahlgrens Värld.

Showcasten blev en halvtimme försenad eftersom kön utanför var ända till tunnelbanestationen hundratals meter bort från Globen entrén.

Alices inears fungerade inte i första delen av showen. 

”Det var inte 10 000 främlingar som var i Globen utan det kändes som att det var 10 000 familj” säger Bianca.

Låten som Alice och Bianca sjöng bestämdes bara fem dagar innan showen. Sarah Dawn Finer som ursprungligen gjorde låten visade sig att ha varit Biancas barnvakt under en sommar i Helsingborg. När Bianca var 12 år gammal så bestämde hon sig för att aldrig mer sjunga. Hon ville inte att sången som hon känner mest för skulle trampas på av folk. Alice sjöng trots sin scenskräck för att Bianca skulle våga sjunga.

”Jag vill gärna bli artist men jag kommer aldrig att bli en artist” säger Bianca.

”Jag fattar inte att vi vågade” säger Alice.

”Det var det bästa ögonblicket i hela mitt liv” säger Bianca. 

De hade 2 och en halv minut på sig att byta om medan Viktor Leksell sjöng. De sprang genom publiken, bytte om , tog på sig klackar och fick tre olika mikrofoner insydda i catsuiten.

Alice och Bianca tackar alla som sade ”vem fan vill komma och se er”. ”In your face” säger Bianca. Men de tackar mest av allt sina fans som kom till Globen för att se showcasten. ”Jag älskar er så mycket så jag finner inga ord” säger Bianca.

 

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Vad säger man. Jag kan verkligen inte formulera i ord. Gud det är så mycket jag vill säga. Jag gråter när jag skriver detta. Det är Måndag & vardagen är tillbaka men det enda jag tänker på är vad som hände i Lördags med över 10.000 av våra älsklingar i Globen. Jag levde i en dröm. En dröm jag aldrig trodde skulle bli sann. Det är så ofantligt många jag vill tacka. Men Alice! Omg jag gråter så mycket nu. Jag älskar dig med hela mitt hjärta. VI GJORDE DET!!!! All stress, press, rädsla & nervositet bara försvann när vi kom in och tog emot ert jubel. Jag gjorde detta med min bästa vän. Vi gjorde det tillsammans! Tack för att du finns. Tack för att du alltid tror på mig. Tack för att du fick mig att våga. Tack för att du får mig att skratta, gråta och framförallt njuta av det liv vi lever. Vår vänskap nådde en helt ny nivå i Lördags och att jag fick dela den bästa dagen i mitt liv med just dig…..Fyfan vad jag älskar oss ❤️ Du är numera mer än bara min bästa vän. Du är min syster ❤️ Jag älskar dig precis så som du är ❤️ @alicestenlof TACK TILL ALLA SOM KOM!!!! Jag har aldrig älskat er så mycket som jag gör nu ❤️

Ett inlägg delat av Bianca Ingrosso (@biancaingrosso)

Skärmklipp: @christinaschollin

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error: Content is protected !!