Svenskar ute i världen

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Castigating the powerful has become routine for @gretathunberg. In December, she addressed the U.N. Climate Change Conference in Poland; in January she berated billionaires in #Davos. A London speech to 150 members and advisers in the U.K. Houses of Parliament—”You did not act in time,” she declared—was the last stop of a tour that included meeting the Pope. (“Continue to work, continue,” @franciscus told her, ending with, “Go along, go ahead.” It was an exhortation, not a dismissal.) Just nine months ago, Thunberg, 16, had no such audiences. She was a lone figure sitting outside the Swedish Parliament in Stockholm, carrying a sign emblazoned with Skolstrejk for Klimatet (School Strike for Climate). “I felt everything was meaningless and there was no point going to school if there was no future,” Thunberg tells @suyinsays. Inspired by the survivors of school shooting in Parkland, Fla., she began a weekly schoolwork strike every Friday, turning to #socialmedia to implore politicians to support and take steps toward halting carbon emissions. “Before, I never really spoke when I was in my lessons or with my classmates,” she says. “But now I am speaking to the whole world.” Thunberg is in the 2019 class of Next Generation Leaders, featuring rising stars in politics, technology, culture, science, sports and entertainment. Read more, and see the full list, at the link in bio. Photograph by @hellenvanmeene for TIME

Ett inlägg delat av TIME (@time)

 

Högt och lågt. Det är nästan lite roligt. Det brukar vara finländare som föreslår annorlunda lösningar…Tur att det var en svensk denna gång. Jag har fortfarande lite sorg efter tisdagens ESC-haveri.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Efter storbranden i katedralen Notre Dame får arkitekter lämna in förslag på hur den ska se ut när den byggs upp på nytt. Trots att tävlingen inte utlysts officiellt än har flera kontor börjat skicka in sina förslag, och ett av dem är Stockholmsbaserade UMA. ?‍♂️ De tycker att den rasade spiran ska ersättas av en stor, korsformad, offentlig takbassäng, för att visa att kyrkan tillhör staden och folket. Det svenska förslaget har väckt stor uppmärksamhet internationellt. ?‍♀️ ”Responsen har varit galen. Det har ringt folk och media från när och fjärran. Min syster i Spanien såg precis på nyheterna, deras variant av Rapport, där vårt förslag var med”, säger Ulf Mejergren på UMA till Aftonbladet. ?‍♂️ Tanken är även att statyerna föreställande de tolv apostlarna, som klarade sig undan branden, ska stå som en slags heliga badvakter vid poolkanten. ?‍♀️ Foto: UMA/TT

Ett inlägg delat av P3Nyheter (@p3nyheter)

Vi håller tummarna ikväll.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Repost @melodifestivalen ・・・ The other night at the Swedish embassy residence ❤️ Would you like to hear more?

Ett inlägg delat av John Lundvik (@johnlundvik)


BIld av Kurious från Pixabay

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *