Alice och Bianca löser följarnas problem

Alice och Bianca försöker hjälpa några av sina följare med olika problem. 

En person skriver och berättar om sin oro inför att börja på gymnasiet nu i höst. Hon är orolig för att hon inte ska få kompisar.

Bianca förklarar att så känner alla som börjar på gymnasiet eller på ett nytt arbete. Hon anser att de första veckorna är inte till för att plugga utan hon föreslår hemmafester och att träffa nytt folk på rasterna istället.

Kanske inte det bästa rådet med tanke på att Bianca själv inte fixade skolan just på grund av alla hemmafesterna. Hon kom inte upp ur sängen när det var dags att ta sig till lektionerna. Så hon har bara klarat av grundskolan. Men än är det inte för sent. Det finns Komvux där det går att läsa in hela gymnasiet. Mamma Pernilla har trots allt investerat i en dyr studentmössa. 

Alice förklarar att det är första gången alla har valt skola själv och redan där har alla det gemensamt. Det är sant, förutom för många som bytte skola redan för att börja på högstadiet. 

På frågan hur man avslutar en KK-relation så har Bianca rådet att bara sluta att svara. Det är så hon gör nämligen. ”Det bästa är att relationen bara rinner ut i sanden” tycker hon och lyfter ett varnande finger ”Ligg inte igen på fyllan”.

Till frågan hur man ska hantera sin svartsjuka så berättar Bianca att hon var väldigt svartsjuk när hon och Phillipe blev ett par igen. Hon gick igenom Phillipes telefon ett antal gånger tills han bytte pinkod i den. Då förstod Bianca att det fanns saker där som Phillipe ville dölja.

Bianca och Alice har flera goda råd att komma med så lyssna på podcasten Alice & Bianca – Har du sagt A får du säga B.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error: Content is protected !!