Binero ska säljas till Loopia

Loopia kommer att förvärva Bineros webhotellsverksamhet i Sverige och i Tyskland förutsatt att den extra insatta bolagstämman röstar ja. Köpesumman blir ca380 Mkr brutto och köpet kommer att genomföras 31 augusti 2019. Nettosumman på ca 260 Mkr ska fördelas till aktieägarna.

Tidigare i år köpte Loopia företaget .SE Direkt inklusive 116 000 domännamn och även  WebSupport, en slovakisk webbhotellsleverantör.

Frågar man vilken privat Binerokund som helst hur driften har fungerat under våren och i början på sommaren så skakar nog de flesta på huvudet. En överföring av filer från en lagringsplats till en annan misslyckades på grund av den nya lagringsplatsens tekniska problem. Jag och andra Binerokunder hade driftstopp i flera dagar med uppehåll på några timmar för att råka ut för ett nytt driftstopp som höll på i tiotals timmar. Lägg till andra problem som gjorde att sidan inte laddades och därmed inte var brukbar. Det var inte lätt att vara en Binerokund då.

Men utöver den perioden så har driften fungerat som det ska och även supporten har fungerat väl. Så det känns nu som ett nerköp att bli överflyttad som kund till Loopia som är dyrare och sämre. 

Personalen följer med från Binero till Loopia och de kan inte få det lätt i höst. 

Om du är kund hos Binero och vill veta vad du får hos Loopia så kan du läsa bådas prisplan för webbhotell här nedan. Först Loopia sedan Binero. Vänd på telefonen för att se bättre.

Skärmbild: loopia.se

De rödmärkta priserna hos Loopia gäller nya kunder hos företaget. Ordinariepriset är 99 kr/månad och 199kr/månad.

 

Skärmbild: Binero.se

Källa: Pressrelease och Dagens Industri

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *