Nominera din favorit till Kristallens TV-pris 2019

Det är dags för TV-tittarna att rösta på sina favoriter inför Kristallen 2019. Omröstningen för Årets kvinnliga programledare, Årets manliga programledare och Årets program stänger 11 augusti 24:00. Resten av kategorierna nomineras och vinnaren av dem väljs av en jury.

Resultatet av nomineringarna publiceras 15 augusti och vinnarna i alla kategorier presenteras under Kristallengala som i år hålls på Cirkus fredagen 30 augusti och sänds i SVT med start klockan 20:00. Programledarna kommer att vara Babben Larsson och David Sundin.

Varje TV-kanal har publicerat sin lista på sina respektive webbplatser. SVT vill att den som röstar installerar en DUO-app och loggar in för att tittaren ska kunna nominera sina favoriter.

Här är några exempel som tittarna kan rösta på till Årets program:

Paradise Hotel, Trolljägarna, Wahlgrens Värld, Alice och Biancas Showcast, Ex on the beach Sverige,  Bäst i test, Familjen Lundell, Vår tid är nu, Idol, Let´s Dance och Talang.

Och här är några av de som TV-tittarna kan rösta till Årets kvinnliga programledare:

Babben Larsson, Petra Mede, Sofia Wistam, Carolina Gynning, Rebecca Stella och Antonia ”Anty” Johnson.

Bland andra dessa personer går det att rösta till Årets manliga programledare:

David Sundin, Jesper Rönndahl, Kodjo Akolor, Robert Aschberg, Adam Alsing, Anders Bagge, Daniel Norberg och Leif GW Persson. 

Många fler program och programledare finns under varje länk. Passa på att rösta om du är intresserad av att just ditt favoritprogram och din favoritprogramledare ska ha en chans att vinna årets stora TV-pris som är den svenska motsvarigheten till det amerikanska Emmy-priset.

Om du gillar Bianca Ingrosso och vill rösta på program där hon är med så är det väldigt lätt i år. Hon medverkar i tre program: Talang på TV4, Wahlgrens Värld och Alice och Biancas Showcast på Kanal5/DPlay. 

EDIT:5/8 2019 Vare sig Alice och Biancas Showcast eller Familjen Lundell får vara med och tävla i år!  Läs mer.

Mamma Pernilla har bara två program med i år: Wahlgrens Värld och Mammagalan. Båda två har dock gästat ett antal program som är med och tävlar.

Källa: kristallen.tv

2 Comments

  1. Har mailat ggr flera då sidan för att rösta inte fungerar så undrar hur någon kan vinna?!fusk!vill rösta på sofias änglar och det går ej!!

    • Omröstningen stängde 11 augusti 24:00. Om du försökte rösta innan det så ska du absolut ta kontakt med Kanal 5. Sofias Änglar blev dock ett av programmen som nominerades fram som en av finalister.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error: Content is protected !!