Vegan chokladsockerkaka bakad i microvågsugn

Det är Fazer som har skapat receptet och man gör en vegan chokladsockerkaka i en microvågsugn och i en kopp. 

Enkel chokladkaka – perfekt när du får oväntat besök.

Ingredienser
6 tsk mjöl
6 tsk socker
4 tsk kakao
½ tsk bakpulver
6 tsk Fazer Yosa havredryck choklad 150ml
2 tsk olja

Blanda de torra ingredienserna i en liten skål. Tillsätt Fazer Yosa havreryck och olja, blanda tills smeten är jämn och len. Skeda upp smeten i små muggar och kör i mikrovågsugnen på högsta värmen 1-2 minuter*. Låt kakorna stå och svalna en stund innan servering.

Tips: Om du vill göra kakorna ännu smarrigare så dekorera med riven choklad eller kolabitar innan gräddning. Njut!

Smeten räcker enligt Fazer till två stora muggar eller 4 små koppar.

*Jag testade receptet igår och efter att ha fått vädra brandrök länge så kan jag bara konstatera att 2 minuter är för lång tid.

Min microvågsugn kan ta lång tid på sig att värma maten och jag brukar få lägga till en extra minut för få maten genomvarm. Så när jag gjorde dessa kakor eller muffinsar i kopp som de egentligen är så satte jag tiden på 2 minuter.

När jag öppnade luckan så bolmade det rök ut ur ugnen och det luktade brandrök i hela lägenheten.

Jag hade en till kopp med kaksmet som skulle in i micron och den hade jag i bara drygt 50 sekunder.Kakan blev klar och god på den extremt korta tiden.

Färdig kaka är ungefär 1½ dl om man delar på smeten i två koppar. Kan vara bra att veta. 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

error: Content is protected !!