Bianca Ingrossos CAIA fälld av RO tre gånger

Sveriges Kvinnolobby har anmält Bianca Ingrossos kosmetikaföretag CAIA Cosmetics till Reklamombudsmannen tre gånger. Alla de tre anmälda kampanjbilderna fälldes av RO för att vara könsdiskriminerande och Sveriges Kvinnolobby konstaterar att

CAIA Cosmetics reklam talar om för kvinnor att de ska vara sexiga, smala och tillgängliga för män. Bianca Ingrosso är en stor förebild för många tjejer, vi skulle önska att hennes företag tog ett större ansvar för att inte framställa tjejer på ett sexualiserat och nedvärderande sätt.

Jag skulle vilja att Kvinnolobbyn skulle bry sig om att lobba för högre underhållstöd istället då många av de ensamstående föräldrarna är just kvinnor som lever sitt liv med en dubbel arbetsbörda, vissa gånger på gränsen till fattigdom.

Men det kanske inte är lika intressant ur marknadsföringsaspekt. 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

error: Content is protected !!