lina caia2

Linas hämnd på Bianca Ingrosso

Lina Dawood har tillsammans med sina klasskompisar gjort en Youtubereportage om Caia Cosmetics. Hon tar upp en beståndsdel i stearalkonium hectorite  som hon menar på kan eventuellt inte vara vegan. Det finns i ett av Caias läppstift.

Lina kom med detta påstående om stearalkonium hectorite och på Caia Cosmetics togs detta på fullt allvar. Att det tog åtta dagar för Caia Cosmetics att få ett svar från fabriken med att beståndsdelen var vegan var Lina inte nöjd med då hon tyckte att det borde Caia Cosmetics varit säkra på. 

Mikael Snabb säger i intervjun bland annat detta:

Om man får en specifik fråga om en ingrediens i en produkt så måste man såklart ta sitt ansvar och gå tillbaka till leverantören och fråga. Sedan tar det ju lite tid, så åtta dagar är ingen lång tid skulle jag säga. Jag har jobbat i den här branschen i 20 år och med leverantörer runt hela världen. Det tar ganska lång tid för alla. Sådana här frågor tas internt ute i fabriken också. Det är inget konstigt tror jag.  

Angående vilka fabriker som produkterna är tillverkade i säger Mikael Snabb att det är en affärshemlighet och om andra märken berättar om sina fabriker får stå för dem. Lina Dawood tog som exempel Therese Lindgrens Indy Beauty och transparensen om att märket tillverkas i Borlänge men hon missar att Therese Lindgren faktiskt är delägare i CCS-fabriken där hennes märke tillverkas! Så det är kanske inte så konstigt att Therese berättar var Indy Beauty tillverkas.

Jag antar att Lina har ett par år kvar av utbildningen. Denna historia kändes mer som en personlig vendetta mot Bianca Ingrosso. Och intervjuar man någon så känns det bra omoget att himla med ögonen när den som blir intervjuad pratar. 

Här finns en länk till EUs databas för kemikalier .

Alla screenshots: linadawood/youtube

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *