Alexandra Nilsson intervjuas av P1 – Bloggen kommer att sparas på Kungliga biblioteket

Nordegren & Epstein i P1 intervjuar Alexandra Nilsson angående Alexandras beslut att lägga ner sin blogg. Intervjun startar på ca 29 minuter in i programmet.

Hennes blogg finns arkiverad på Kungliga biblioteket och även på Internet Archives även om hon tänker fortsätta att radera sin blogg. Hela bloggen kan dock raderas från Internet Archives genom att skicka en förfrågan om det. 7000 gånger har Alexandras blogg sparats där.

Hos Kungliga biblioteket finns det en enda dator där det går att läsa arkiverade bloggar som sparas i forskningssyfte. Det är för att följa den svenska lagstiftningen som gör att det endast finns en dator på KB för att följa arkiverade bloggar. Men internet Archives kan vem som helst läsa från sin egen dator.

”Slöseri med resurser” tycker Alexandra men Lars Nilshammar säger att Alexandra inte är vilken 15-åring som helst som har startat en blogg utan hon är en del av internethistoria och har varit en väldigt viktig person för att skapa influencerscenen i Sverige.

Genom att följa Alexandras blogg kan man se hur det har gått till. Hur scenen uppstår, utvecklas och blir till det som den är idag. Han håller med Alexandra att det är en yrkesgrupp som har tagit form. Det är precis det som man kan se idag och det har sitt värde att bevara Alexandras och andra bloggar.  

Alla screenshots: sr.se/alexandranilsson/instagram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error: Content is protected !!