Följarna matar Therese Lindgren med skrämselhistorier

Therese Lindgren ska göra en coloskopi och han blivit ordentligt uppskrämd av sina följarnas skräckhistorier i samband med förberedelser av undersökningen.

Några har en skrämselhistoria på hur lavemangen som ska tas i rektum har orsakat att dessa personer har kräkts grönt och blöder och har fått panikångestattacker i flera timmar.

Så det är inte konstigt att Therese har hunnit att bli orolig för sin 45 minuter långa undersökning på grund av dessa färgglada historier.

De har sannolikt inte har någon samband med själva lavemanget utan är, om de ens är sanna, mer ett symptom på sjukdomen dessa personer bär på och varför de i första hand har blivit undersökta.

Det handlar även om samma typ av personer som skrämmer upp de blivande mammorna inför förlossningen. De frossar i andras rädsla med andra ord.

Är man rädd och skrämd så gör alla undersökningar mer ont än nödvändigt. Men jag antar det finns lugnande medel och bedövning att få på undersökningsdagen.

Jag har läst liknande skräckhistorier om gastroskopi där en slang förs in via munnen och matstrupen ända ner till tunntarmen. Folk påstår att det gör ont och att de inte kan göra undersökningen på grund av starka kräkreflexer osv.

Nu har jag gjort gastroskopi två gånger på Ersta sjukhus och kan berätta att det känns inte alls utom när en biopsi tas i magsäck eller tunntarm. Det känns som en magknip eller som om någon skulle nypa dig där en gång.

Munhålan sprayas med ett medel som bedövar ner till svalget och kräkreflexen uteblir helt. Däremot så känns det ovärdigt att ligga där som en liten säl och rapa luft. Magsäcken blåses nämligen upp med luft för att det ska vara enklare att se väggarna i magsäcken.

Och nej, du har redan rapat ut luften så du behöver inte oroa dig för okontrollerad fisande i kollektivtrafiken på vägen hem.

Alla screenshots: therese/instagram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error: Content is protected !!