annica englund3

Två missfall på kort tid för Annica Englund

Annica Englund berättar på Instagram om hur hon på kort tid under denna sommar har drabbats av 2 missfall. I början av sommaren slutade den 6 veckor långa graviditeten i missfall. En månad senare visade det sig hon återigen var gravid sedan cirka 3-4 veckor. Igår gjordes första ultraljud men dessvärre kunde inte barnmorskan höra fostrets hjärtljud. Fostret hade slutat att leva ungefär 2 veckor innan ultraljudet.  Annica kommer att en paus då hon känner hon inte mår bra av det som har hänt. 

 

 

In the beginning of this summer we got and amazing surprise that we were pregnant. But in week 6 we got a miscarriage that was quite traumatic.

A month later we found out that we were pregnant again in 3-4th week. Elias was in Kanada when I found out and I had to go through this without him for a couple of weeks, but his support was amazing! 🙏🏻

This Monday I picked him up at the airport and yesterday we went for our first ultrasound and we were so excited to see and hear our baby’s heartbeat.

They did a normal ultrasound but it was hard to see it, so they changed to a transvaginal. They measured the baby and we saw our tiny little human. Those were the happiest seconds in my life! ❤️

The midwife turned up the volume so we could here the baby’s heartbeat… but it was quiet… I didn’t understand. I squeezed Elias hand but it was hard to even look at him because I knew something was wrong…

“I’m so sorry but the baby has no heartbeat…” the midwife said. The baby stopped growing in week 8+3, and I was in week 10+3. Everything turned black and I couldn’t feel a thing…

This was the worst day of our lives, we thought. Today it’s worse… today we had to call the hospital and now they have to take out our little angel…👼🏼

It’s so many people out there going through the same thing, but no one talks about it… It’s hard. You feel that it’s something wrong with you and you feel like a big failure… So the reason why I’m opening up about this it’s because I want you guys to know that you’re not alone. I know that the most of us want to keep it as a secret until you know it’s “more safe”. But when things like this happens, it’s hard to pretend that you’re alright!

I’m not alright! This is the worst thing I ever gone though and it kills me inside… But I know that it’s wasn’t my fault, I did the best I could this time to! And if something is wrong, the body knows and do what’s best for us even if it turns out like this. 🙏🏻

But for now I just need a little time off. Just to heal and go through this with Elias alone and do what’s best for us.❤️
 

Screenshot: annica/instagram

1 reaktion på ”Två missfall på kort tid för Annica Englund”

  1. Har gått/går igenom samma sak. Var först så lycklig över graviditeten som senare blev en riktig pärs. Vår lillas hjärta slog inte vid VUL i v 9. Dock verkade inte Cytotech första gången. Hade ont och blödde men allt komkommit ut. Som tur var hade jag själv bett om ett återbesök efter två veckor (annars hade jag inte fått något!). För vid VUL såg man att rester fanns kvar. Fick en ny omgång med Cytotech utan att något hänt hittills. Lär alltså bli skrapning nu eftersom inget händer.

    Antar att du också fick Mifegyne och sedan Cytotech? Den senare är egentligen en vanlig magsårsmedicin men vars biverkningar är just ev missfall vid graviditet. Då den är väldigt billig används den för just MA där fostret ska stötas ut. Läkemedelsverket har inte godkänt den för Det ändamålet. Fick du kollat mellan missfallen om det fanns rester av graviditeten kvar? Verkar som det ofta är så att man måste be om det själv. Kan vara hinnsäck som envisas med att ligga kvar.

    Det blir nog så för alla som råkar ut för MF/MA att man letar efter en orsak till något fel man gjort eller något man inte gjort. Men det går oftast inte att hitta för det är ren otur. Många råkar ut för det här flera ggr i livet men har ändå flera barn. Precis som jag.
    Önskar dig/er stort lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *