Alice Stenlöf med bar överkropp i byxreklam

Det har varit livat värre angående en bild som Alice Stenlöf publicerade på Instagram och som hon taggade som samarbete med sitt nya varumärke A-DSGN. Hon stod med bar överkropp och i kostymbyxor utan att visa något egentligen men det räckte för att hennes reklamkampanj skulle få kritik för det.

“Jag vill bara att ni ska veta att jag tagit del av kritiken kring min post jag publicerade igår där jag bar kostymbyxorna med bar överkropp. Jag valde att ta ner den då min mening aldrig var att provocera eller kränka någon genom att ligga upp den. Jag måste i regel alltid markera mina poster innehållande något från mitt egna varumärke som reklam, oavsett hur mycket eller lite ett plagg syns bild. Tanken med posten var därmed egentligen inte i reklamsyfte, då man knappt ser plagget jag bär. Jag tycker personligen att frågan där kvinnokroppen sexualiseras relation till att bestämma över hur mycket lite man väljer att visa är väldigt komplex. Vi tar dagligen del av en sexualiserad syn på kvinnan i medier och jag förstår helt mitt ansvar i att med reklamsyfte undvika att bidra till detta. I en drömvärld önskar jag att vi kunde avdramatisera kvinnokroppen till att bara vara. Helt. Utan kommentarer. Tills dess hoppas jag att vi kan fortsätta vara öppna om problematiken, ifrågasätta utan att glömma att stötta varandra – även de som försöker ta en plats i en annars ganska knepig värld att vara just kvinna i”

Nu går både Johanna Nordström och Bianca Ingrosso till Alices försvar. Johanna hyllar Alice att hon gör kläder i många olika storlekar och Bianca håller med.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *