Swedbank IT-attackerad: Joakim Lundell förlorat flera miljoner

Swedbank har råkat ut för ”ett problem” som banken själv kallar det för. Swedbank har råkat ut för flera IT-attacker tidigare så det kan antas det är vad det handlar även denna gång.

När Swedbankskunder loggade in på sina konton imorse så möttes de av minus på kontot. Och inte så lite heller.

En av de drabbade är Joakim och Jonna Lundell. Joakim Lundell berättar att om man slår ihop alla deras konton så har paret blivit av med flera miljoner.

Jag antar att de flesta som har konto på Swedbank, som jag och Jonna, har blivit av med alla pengar på grund av något strul eller något problem.

Jag loggade in på alla våra konton, vi har även företagen… Alla företag på Swedbank så istället för att det fanns ett ganska bra saldo på kontona, så är det totalt minusbelopp på flera miljoner om man räknar ihop alla konton.

Så jag är lite orolig. Just i detta nu är vi totalt panka. Det finns inte en krona på ett enda av våra konton överhuvudtaget. Det är totalt minus.

När det har tagit 12 timmar att fixa ett sådant här stort problem och när de fortfarande inte har någon lösning på det så blir man lite orolig. För när det här kom upp inatt så tänkte jag att när vi vaknar imorgon så är det borta.

För det kan inte vara så att folk blir blåsta på flera miljarder för så pass många svenskar. Men nej, problemet är fortfarande inte löst.

Screenshots: instagram/joakimlundell

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *