Hur tänkte ni här Karl Fazer?

Karl Fazer Sverige AB har inlett ett samarbete med Danny Saucedo som i Aftonbladet försvarar cannabis.

– Det finns otroligt mycket fina egenskaper i hampa. Förutom THC:et som gör att du blir hög, finns det cannabinoider som kan läka smärta, depression, motverka cancer – och har du anorexia kan det vara jättebra att röka för att få tillbaka din aptit, säger Saucedo.

Intressant uttalande, Danny Saucedo och än mer intressant beslut från Fazer Sverige AB vars kundkrets till stora delar består av barn och ungdomar.

Så var han på väg

 

Han var i alla fall inte ensam där uppe i luften. På väg till Paris med sina 100 klasskamrater från Franska Skolans gymnasium för att praktisera på en vegetarisk restaurangkedja med namnet Cojean. Under två veckor ska han och klasskamraterna från olika parallellklasser prata enbart franska och serva de franska restaurangkunderna enligt bästa förmåga.

Valio har blivit anmäld 63 gånger till RO!

Jag anmälde tidigare Valio Sverige ABs marknadsföring av MiFú till Reklamombudsmannen. Att marknadsföra en mjölkproteinprodukt som vegetarisk och vego var verkligen magstarkt. Nu berättar P3 Nyheter att hela 63 anmälningar har kommit in till Reklamombudsmannen! Lyssna på P3 Nyheters intervju här. Att Valio Sverige aldrig lär sig. 2015 utsågs en av företagets produkter till Årets matbluff.

Läs här vad RON beslutade.

 

63 ANMÄLNINGAR MOT ”VEGETARISK” PRODUKT ? Valios produkt Mifu har anmälts 63 gånger till Reklamombudsmannen för att den marknadsförs som en vegetarisk produkt men innehåller mjölkprotein. ? ”Mifu består av mjölkprotein och då ska den egentligen kallas för laktovegetarisk. Om vi tillåter att ägg och mjölk kallas vegetariskt så finns det en risk att ordet urvattnas”, säger Natascha Trenkoska som studerar kostvetenskap och är en av dem som anmält till Reklamombudsmannen. ? Andreas Barolo som är marknadsdirektör på Valio förklarar att företaget absolut inte vill vilseleda någon. ? ”I viss kommunikation har vi använt oss av det bredare begreppet vegetarisk men alltid i samband med en tydlig beskrivning att vi pratar om stekbart mjölkprotein”, säger han. ? Foto: Henrik Montgomery / TT

Ett inlägg delat av P3Nyheter (@p3nyheter)

Baka rågbröd utan färdig surdegsgrund

Det här rågbrödsreceptet hittade jag i finska Iltalehti . Jag bakade senast 15 år sedan så när till och med jag vaknar till liv så måste receptet vara något alldeles speciellt. Vilket det också är. Istället för ärvd eller köpt surbrödskultur kan du baka rågbröd med hjälp av två skivor knäckebröd eller en skiva rågbröd! Du tar tillvara på det färdiga brödets surdegskultur helt enkelt.

RÅGBRÖD

Del 1

2 st knäckebröd eller 1 skiva rågbröd

7 dl vatten

5 dl rågmjöl

Del 2

1 msk salt

6-7 dl rågmjöl

1. Dela knäckebrödet eller rågbrödet i små bitar . Lägg bitarna i en skål tillsammans med vattnet och rågmjölet. Låta skålen stå i rumstemperatur täckt med en duk under ett dygn.

2. Blanda i saltet och resten av rågmjölet. Häll degen i en bakform. Täck med en duk och låt degen stå i en varm plats ca 4 timmar.

3. Grädda brödet i 200 grader i nedre delen av ugnen i ca 1 och halv timme. Låt brödet svalna under duk innan du skär den i skivor.