Mögel hittad inuti Sophie la Giraffe tuggleksak

Faktiskt rätt så äckligt. Skulle mina barn vara små så skulle jag definitivt inte låta dem tugga på en leksak full med mögel inuti! Möjligen är denna tuggleksak bra för hundar men nej inte för små söta bebisar.

Anledningen att det överhuvudtaget kan komma in fukt att det finns ett litet hål i leksaken där fukten kan sippra in. Små barn dreglar ju mycket annars också och i synnerhet när de tuggar på sin leksak.

Stephanie Oprea

Företaget som ligger bakom Sophie the Giraffe instruerar  föräldrarna att leksaken torkas av med en fuktig duk! Företaget påstår att barnets saliv har ett PH-värde som gör att mögel inte kan bildas inuti leksaken.

Så här säger företaget:

Sophie la girafe Officiell Sverige

SOPHIE LA GIRAFE BABYLEKSAK MÖGLAR INTE VID KORREKT ANVÄNDNING

LÄS HUR DU SKÖTER DIN SOPHIE LA GIRAFE I DEN BIFOGADE BRUKSANVISNINGEN SOM DU HITTAR I FÖRPACKNINGEN.


ÄVEN BADDRÄKTER MÖGLAR OM MAN INTE TAR HAND OM DEM RÄTT.


Vi på Sophie la girafe Sverige är uppriktigt ledsna över den internationella artikeln som nu har publicerats även i Sverige. Artikeln innehåller tyvärr flera fel och ingen fakta har kontrollerats vilket borde gjorts av professionella journalister.Tillverkaren Vulli och Big Small Company ab, Sophie la girafes importör i Sverige, rekommenderar att tvätta Sophie la girafe genom att torka leksaken med en fuktig trasa. Leksaken får inte doppas i vatten eftersom detta kan förstöra den.


Vanligt bruk bildar inte mögel – Sophie la girafes tillverkare har testat leksaken och den möglar inte av bebisens saliv p.g.a. pH. Leksaken möglar endast p.g.a. fel användning och att förpackningens bruksanvisning inte har lästs – bruksanvisningen finns även på svenska. Var så vänlig och respektera den.

Läs  Facebookinlägget i sin helhet här. Och en av artiklar som publicerats angående Sophie la Giraffe och mögel är denna från goodhousekeeping.com

Huvudbild Dana Chianese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!