ÖTILLÖ 2018 – Bingo Rimér och Emma Igelström

Den 3e september är det dags för ÖTILLÖ Swimrun World Championship i Stockholms skärgård. Inför årets upplaga bildar Emma Igelström och Bingo Rimér tillsammans Team Garmin och ställs inför en extremt fysiskt krävande utmaning i en av världens tuffaste endagarstävlingar enligt CNN.

– Det skall bli jättekul! Säger Emma Igelström.

– ÖTILLÖ är en dröm som jag har haft länge och det skal bli så kul att äntligen få göra det. Jag har stor respekt inför tävlingen och jag tror att det här kommer vara det tuffaste jag någonsin gjort.

Starten i ÖTILLÖ går den 3:e september kl. 06.00 i Sandhamn. Banan sträcker sig över 26 öar i Stockholms skärgård som man springer över och simmar emellan. 75km senare går man i mål på Utö. 65 km är löpning och 10km är simning i öppet vatten.

– Det viktigaste för mig är att inte bränna ut mig på simningen. Jag måste tänka på att hålla tillbaka så att jag orkar hela dagen, fortsätter Emma.

– Löpningen är jag inte lika nervös inför. Vi är visserligen inte så snabba men båda två har gjort flera galna utmaningar innan och jag vet att vi båda är uthålliga och har riktigt starka pannben.

Emma som har sju världsrekord i bröstsim har de senaste åren tävlat i långdistans Triathlon. Förra året tog hon sig hela vägen till Ironman Hawaii Kona. Bingo Rimér har tidigare gjort Ironman och dessutom kört både Vasaloppet, Fjällmaran och Vätternrundan.

– Jag har alltid haft en enorm respekt för den stora mytomspunna utmaningen ÖTILLÖ och är väldigt glad över möjligheten att för göra detta tillsammans med Emma Igelström och Garmin, säger Bingo Rimér.

– Jag och Emma är barndomsvänner och vi är båda två uppvuxna i den lilla staden Karlshamn i Blekinge. Jag minns hur Emma tränade mer eller mindre dygnet runt på Väggabadet under hela vår uppväxt för att bli världsbäst i simning. Jag kan inte tänka mig en bättre swimrun-partner än Emma och jag kommer med varm hand låta henne ta täten när vi skall ta oss an de enormt tuffa simningarna tillsammans mellan Sandhamn och Utö. Detta kommer förmodligen bli det mest spektakulära äventyret någonsin för oss båda. Jag är väldigt taggad men samtidigt jättenervös.

– Det skall bli riktigt roligt att få göra det tillsammans med Bingo. Vi har ju tävlat ihop förut och man har ju aldrig tråkigt tillsammans med honom, avslutar Emma.

De senaste åren har swimrun blivit allt mer populärt, vilket har märkts på intresset för ÖTILLÖ-tävlingarna. Förr kunde swimrun kallas för extremsport, men ses idag som en vanlig träningsform som är tillgänglig för alla. Det har blivit så pass folkligt att var femte tränande svensk kan tänka sig att delta i en multisporttävling, enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Garmin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!