Matsmart räddar 20 000 liter tomatsoppa

20 000 liter tomatsoppa riskerade att slängas. Ett samarbete mellan nätbutiken Matsmart och livsmedelsproducenten Unilever räddar soppan och minskar matsvinnet.
– Det här gör både miljön och våra matsmarta kunder till vinnare, säger Matsmarts vd Karl Andersson. 

Matsmarts vision är en värld utan matsvinn. Knorrs ekologiska tomatsoppa, med bäst före-datumet 30 april 2019, har ett för kort slutdatum för att säljas till ”vanliga” butiker enligt branschregler. I stället räddas soppan nu via nätbutiken Matsmart, där konsumenter i hela Sverige kan handla soppan med 70 procents rabatt.

– Som matföretag har vi ett ansvar för att minska matsvinnet. Att slänga utmärkt soppa går helt emot allt vad varumärket Knorr står för och därför känns samarbetet med Matsmart fantastiskt bra, säger David Scholander på Unilever, som är Marknadsdirektör för Knorr Norden.

Knorrs färdiga tomatsoppa innehåller inga konserveringsmedel, men har lång hållbarhet och kan förvaras i rumstemperatur tack vare att den är värmekonserverad. Totalt räddas nu 20 000 liter tomatsoppa från att bli matsvinn.

– Alla producenter har då och då utmaningar med olika varor. Unilever tar ansvar för miljön genom att se problemet och hitta en lösning. Det här gör både miljön och våra matsmarta kunder till vinnare, säger Karl Andersson.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *