Nu avlivas hundarna

Se programmet Efter fem på TV4 med anledning av labradorerna på Göteborgs Universitet. 

– Vi har fått indikationer på att hundarna kan vara döda. Man har tidigare kunnat höra hundarna utifrån laboratoriet ibland, men en säkerhetsvakt sade häromdagen till demonstranter utanför att ”idag kommer ni inte höra några hundar”. Universitetet har dock sagt att de inte kommer meddela när hundarna avlivats, utan att det kommer framgå av journaler som man kan begära ut, säger Daniel Rolke, talesperson för Djurrättsalliansen. Vi har ännu inte fått bekräftat att hundarna är dödade och därmed fortsätter vi att uppmana Göteborgs universitet att göra det enda rätta och låta hundarna leva. Läs mer på spionen.se #räddahundarna #låthundarnaleva #göteborgsuniversitet #göteborg #sweden #sverige #hund #labrador #djurrättsalliansen #animalrights #stoppadjurförsöken #djurrätt @universityofgothenburg

Spionen.se skriver bland annat följande

Djurförsöken på universitetet har även fått stor internationell uppmärksamhet. Medier i ett flertal länder har rapporterat om nyheten och både brittiske skådespelaren Peter Egan och komikern Ricky Gervais har uppmärksammat nyheten på bland annat microbloggen Twitter.

Sedan tidigare har musikproducenten Anders Bagge erbjudit sig att adoptera en av hundarna, och nu har även organisationen Rescue + Freedom Project i Hollywood erbjudit sig att bekosta hundarnas rehabilitering.

Djurförsöksetiska nämnden har också mötts av kritik inom forskarvärlden för att de godkänt försöken. I måndags skrev nio forskare från GU, Chalmers och Malmö universitet en debattartikel i Göteborgs-Posten där de kritiserade nämndens förmåga att göra avvägningar mellan djurens lidande och försökens nytta och uppmanade till att reformera nämnden.

Spionen har försökt nå Göteborgs universitet för en kommentar.

Spionens chefredaktör Aldijana Talić kommer medverka i kvällens Efter fem på TV4 med anledning av vår rapportering om djurförsöken. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!