Texttjuv i farten

Jag har tidigare skrivit om en blogg som helt utan att skämmas tar mina blogginlägg och publicerar dem som sina egna. Personen i fråga kan uppenbarligen länka då hon länkar till Expressen och Aftonbladet osv men struntar fullständigt i att hänvisa till min blogg.

Här kan ni läsa ytterligare några exempel på hur det kan se ut på hennes blogg. Detta inlägg publicerade jag och som sedan kopierades och publicerades av henne.

Hela mitt originalinlägg kan du läsa här. Och här nedan är alltså blogginlägget som bloggaren har publicerat som sin egna text. Hon till och med länkar till ett annat inlägg som även det är kopierad från min blogg och som hon har publicerat sitt egna.

Länken ”Sofia Wistam påstod” leder i min originaltext till detta inlägg:

Detta inlägg ser ut så här när den publiceras utanför min blogg:

Jag vet att jag kan anmäla alla inlägg och skärmklipp som är mina och som hon har publicerat som sina egna till Automattic eftersom hon har en WordPress.com blogg. Jag var på väg att göra det nyss och även tidigare när jag hittade inlägg från mars och april. Det lär bli så om inte källa anges korrekt och min blogg citeras istället för att kopieras.

Och nej, nu räcker det inte längre att delvis radera innehåll i de stulna inläggen. Ange källa och citera mina inlägg istället. Eller avpublicera! För det är vad Automattic kommer att göra när jag skickar in alla URL. Avpublicera även Twitterhänvisningar.

Nästa på tur är att gå igenom hennes inlägg hos blogg.se som får vidta åtgärder om jag hittar några av mina inlägg där. Jag vill inte veta av att någon blogg stjäl mina annonsinlägg och byter ut mina länkar till Nordicfeel mot ett annat företag. Eller vad säger ni om det här?

Först mitt originalinlägg

Och här är kopian.

EDIT: Tack blogg.se för snabb hjälp med att få ner tre plagierade inlägg.  

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!