Melindas råd gjorde att den 11-åriga flickan vågade anmäla sina föräldrar

Youtubern Melinda J är just nu omtalad både i en artikel som ligger bakom en betalvägg hos  Aftonbladet och som Expressen har publicerat det mesta av och även SVT har sänt ett inslag om Melinda och den unga flickan.

Tack vare hennes råd om att dokumentera allt med datum och klockslag kunde en 11-årig flicka samla på sig bevismaterial mot sina föräldrar som slog henne.

Föräldrarna ansåg sig vara oskyldiga medan polisen trodde på henne då allt fanns samlat i en journal som flickan kallade för Glittersilverboken. Pappan har nu dömts till fängelse och mamman har fått dagsböter.

Tingsrätten beskriver dagboken enligt följande: ”Dagboksanteckningarna tecknar en bild av en väldigt olycklig ung person som inte får uppskattning eller stöd och till och med uttrycker dödslängtan.”

Melinda J eller Melinda Zdraveski som hon heter egentligen berättar för SVT Nyheter

– När jag fick reda på vad som hänt satt jag och skakade i soffan. Tårarna kom och jag började direkt ringa folk och berätta vad som hänt. Man kan inte ta in att en video man lägger upp på Youtube kan leda till en polisutredning. Chocken att mina videos har kunnat göra något sånt här stort.

Melinda har en Youtubekanal där hon kombinerar hauls och fantastiska sminkningar med att ge råd och problemlösningar. Hon berättar i en av sina videos att hon har tusentals med problem och hemligheter som hennes unga följare har skickat till henne via Instagram

Hon är rätt färgstark och omedelbar vilket är säkert en bidragande orsak till att många anonymt vågar berätta sina hemligheter för henne. Hon hånar inte utan hon tar sig an varje fråga på fullaste allvar.

YouTube player

Nej, det är inte Melindas pappa som har gett henne ett sugmärke på halsen. Det är en ung flicka som har skrivit till Melinda och som berättar i sitt brev hur hennes pappa är på henne hela tiden. Flickan är 13 år gammal och pappan vill gärna ”mysa lite” med henne.

Skärmklipp: svt.se

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!