Annica Englund – Vad ska man behöva göra för att bli tagen på allvar

Annica Englund berättar i sin nya Youtubevideo att hon har drabbats av en virus i livmoderhalsen.

”För några veckor sedan var jag i Stockholm för att göra en gynundersökning. Allting såg bra ut då men sedan så fick jag ett samtal igår om att jag har fått ett virus i min livmoder som behöver tas bort så att det inte utvecklas vidare och blir typ en livmoderhalscancer.

Och jag blir så upprörd. Jag tror jag blir mest arg över det här för att… Någon vecka innan ringde jag till gynmottagningen här i Gävle och sade att det är nånting fel och jag får ont där. Det här känns jättekonstigt och jag skulle vilja kolla upp det här.

De kunde bara göra en rutinkoll vilket kändes bara skitkonstigt. Tänk om det är något fel, vems ansvar är det? De bara: ’-då får man gå privat.’ Så jag gick privat.”

Annica berättar att hon blir upprörd för att hon i alla fall hade möjligheten att åka från Gävle till Stockholm för att besöka en privat gynmottagning och betala för en undersökning.

Hon tänker på alla som inte har möjligheten att lämna sina jobb för att åka till Stockholm eller till någon annan klinik för att sedan betala för en privat undersökning.

”Vad ska man behöva göra för att bli tagen på allvar” undrar Annica och hon har fått stor respons från sina Instagramföljare som har berättat om liknande erfarenheter och vissa av dem har utvecklat livmoderhalscancer på grund av bristande undersökning.

”Det är då man är tacksam för att man har en stor Instagram och att man kan prata om det här och för att visa att det vi har inte fungerar i vårt system.”

Annica ska på återbesök hos den privata gyneologen och hon försöker att inte tänka på detta för att undvika hjärnspöken och att få panik. Hon fortsätter att leva på som vanligt tills hon får mer fakta på vad som sker i hennes kropp.

Screenshot: annicaenglund/youtube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!