Mum shaming med en tårta som vapen

Isabella Löwengrip hade fått i uppgift att ordna en äggfri tårta till sonen Gillis skolavslutning. Ex-mannen Odd hade beställt en hembakad tårta för att det skulle uppfattas mer positivt men baka och laga mat är inte Isabellas grej.

Så hon beställde en tårta men var för sent ute tills en Instagramföljare hjälpte henne och skapade en snygg och säkert välsmakande vit tårta med jordgubbar. 

Veckans stora grej var ju tårtan som Gillis skulle ta med sig till skolavslutningen igår. Att baka en äggfri tårta kändes övermäktigt för mig så jag ringde runt till varenda bageri på Lidingö och frågade om de hade någon idag. Beställa går ju men det var bråttom.

Tillslut frågade jag runt på Instagram och världens gulligaste följare erbjöd sig att baka en till mig. Jag blev helt rörd.

Gillis och jag var superstolta när vi kom till skolan men tyvärr var det direkt en förälder (som såg att jag hade en köpebox med mig) som sa ”Tänk att det finns föräldrar som köper tårta”.

Jag har en ganska bra självkänsla men där och då sjönk självförtroendet till botten.

Jag hade också köpt en tårta istället för att göra en själv. Dessutom är det mer hygieniskt att låta ett bageri/konditori (som har ett livsmedelstillstånd och därmed måste följa hygienregler inklusive hårnät och tvätt av händerna) att skapa en välsmakande tårta.

Jag vet inte hur skolan resonerade när de krävde att föräldrarna skulle baka, framför allt nu i dessa Coronatider. Föräldrarna kunde ha samlat ihop pengar till fikat istället.

Jag köper aldrig hembakat i någonstans. Man vet aldrig om någon har nyst in i tårtan eller varit på muggen och sedan fortsatt med bakandet utan att ha tvättat händerna.

Screenhot: isabellalowengrip.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!