Bloggbevakningens Influencer Marketing

Camilla Gervide som driver bloggen Bloggbevakning har sedan tidigare uttryckt sin önskan om att göra samarbeten med olika företag och när hon har ställt frågan till sina läsare har det alltid blivit ett stort nej då läsarna vill att hon borde hålla sig till att bevaka nyheter i sociala media.

Eller som en av hennes läsare skriver ”Camilla vet inte vad hon pratar om överhuvudtaget. Hon borde hålla sig till det hon är bra på – stavfel, bristande impulskontroll och barnsligt bemötande av kritik.”

Nu har hon i alla fall testat produkter från en influencer och hon har planer på att komma med fler recensioner av diverse produkter.

Hon lovar dyrt och heligt att hennes inlägg inte är ett samarbete och att produkterna är beställda på nätet.

Hon skriver då inte vem som beställde och vem som betalade produkterna. Det är nämligen så att många gånger får en influencer ett presentkort eller en kod som kan användas för att betala beställningen med utan att det kostar något alls för den som beställer.

Något kvitto har inte visats och eftersom Bloggbevakning är en verifierad säljare hos Ocast och kan därmed anlitas för samarbeten, mot betalning förstås, så vet jag faktiskt inte riktigt vad jag ska tro.  

Alla screenshots: ocast,.se, bloggbevakning.se 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!