Pernilla rasande – SVT klipper bort Prosit från Kalles jul

Pernilla Wahlgren är rasande arg på SVT som enligt artikeln i Aftonbladet har tagit beslutet att klippa bort en av Snövits sju dvärgar i Kalles Jul. Prosit klipps bort och anledningen är att nysningar är väldigt känsligt och triggande för många människor i nuläget.

”Men alltså på riktigt?! Men senälla” skriver Pernilla på sin Instastory. SVT skriver även att ”vi försökte att förhandla med Disney om att redigera in ett munskydd på Prosit men utan framgång”.

Pernilla fortsätter med att skriva att beslutet är ”totalt humorlöst och ändå heter SVTs pressansvarige Munter Gök” och lägger till några smileys. Två timmar senare så har Pernilla fått en aha-upplevelse med hjälp av sina följare.

”Det här måste vara ett skämt” säger en. ”Inget förvånar mig längre” skriver en annan på Facebook. Folk som trodde på historien blev arga på de som skrattade åt Munther Göök, pressansvarige på SVT.

Värst var det under de  ”Vi gillar Tegnell”-grupperna. ”Vad är det här för trams!!! Kan inte vara sant! Det är väl lika bra vi lägger ner hela julen. Det kan ju inte vara bra med Ferdinand heller. Han slickar ju matadoren” skriver en arg kvinna.

Moderatorn var till slut tvungen att stänga av kommentarsfältet.

Han som lade upp inlägget heter Tobbe Ström och han titulerar sig som Sveriges roligaste Örebroare.

Många var så kloka att de sökte efter sanningen genom Google  och därmed fick Källkritikbyrån antagligen väldigt mycket trafik av folk som inte visste vad de skulle tro på.

Källkritikbyrån har intervjuat Tobbe Ström som berättar att han ”ville se vad som hände om han la ut påståendet i sociala medier. Det kombinerade den för julen traditionella upprördheten över att allt inte är exakt som det brukar – och den rådande pandemin.

– Folk gillar att bli upprörda och det här hade krävt en enkel googling för att se att det inte var sant.” Efter publicering på Facebook, Twitter och på Instagram har ”nyheten” fått en allt större spridning i social media.

All screenshots: pernillawahlgren/instagram, Tobbe Ström/profileagency.se, kallkritikbyran.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!