Är Hundarna på La Palma räddade?

De kanariska hundarna som var fast mellan två lavaflöden och sedan till slut skulle räddas av en modifierad lastdrönare fanns ju inte där för att bli räddade.

Sedan dök det upp en skylt på platsen där det stod att hundarna mådde bra underskrivet av ”A-Team”. A-Team var en gammal tv-serie från USA och den kan ha visats i Sverige.

Det var ju Leales.org som anlitade det spanska drönarföretaget för räddning av hundarna efter att ha tipsats av tre tyska vulkanologer som med sin drönare hittade hundarna från början när företaget filmade lavaflödet de första dagarna.

Redan då var en av hundarna död. Nu i alla har det dykt upp ett antal nya filmer som har skickats anonymt till Leales.org.

Leales.org skriver i sina sociala medier att de är delvis lugnade av bilderna och videofilmerna som de fick igår. Organisationen vill dock se bevis på att bilderna är tagna nyligen och vill se ett datum i form av en bild på en tidning för att inget tvivel ska kvarstå.

Enligt Leales.org anser pressen att fallet med vulkanhundarna är det största mediala djurfallet i Spaniens historia.

Hundarna avlägsnades i hemlighet från dammens område omgivet av lavan i La Palma -vulkanen av en okänd person som än idag är dold i anonymitet och inte har kommunicerat om de är radikala djuraktivister eller tillhör kretsen för ägaren av djuren som används för jakt.

Myndigheterna hotar med höga böter för den ta sig in i ett avspärrad vulkanområde. Ett effektivt sätt att förhindra plundring av de övergivna husen i första hand, förhindra att människor skadar sig i andra hand.

Djuren har inte samma status på Kanarieöarna som i Sverige så de får klara sig utan myndighetshjälp. 

Leales.org har kampanjer som har blivit virala även tidigare.

En 39-årig man och 41-årig kvinna från Lanzarote satte en munkavle på en hund som hette Timple. Sedan filmade de hunden medan han kämpade för sitt liv och till slut kvävdes plågsamt ihjäl.

För detta fick paret fick paret endast 4 månader villkorligt och djurförbud i 16 månader. 

Enligt Leales.org lät många boskapsägare sina djur dö av lavan för att kunna samla försäkringspengar för dem. Vidare anses myndigheterna inte agera aktivt utan de låter djurplågeri av olika slag pågå på Kanarieöarna.

Hundarna används för att jaga kaniner och har en livslängd på endast 1-2 år på grund av skador och vanskötsel. De får mat ett par gånger i veckan bara för att vara alerta vid jakt.

När hunden är ”förbrukad” slängs hunden ut på gatan eller plågas ihjäl på olika sätt.

En favorit som är extra kul för dessa djurplågare är att låta hunden spela piano. Vilket betyder att hunden får en snara runt halsen och hängs upp så pass högt upp att bara baktassarna nuddar marken.

Och när hunden kämpar för sitt liv och trampar med sina tassar så ”spelar den piano”. Det är även populärt att skjuta prick på hunden för skojs skull. De lata kastar hunden in i en ravin där den får ligga skadad och plågas till döds i värmen.

Så om du händelsevis råkar vara på en av Kanarieöarna och träffar på en hund som inte verkar höra hemma någonstans; Var vänlig och ger den mat och vatten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!