Årets leksak, Årets spel och Årets babyprodukt

Organisationen Lek & Baby väljer varje år Årets leksak, Årets spel och Årets babyprodukt inklusive kategorier i olika åldersklasser. Dessa produkter vann i sina klasser i år 2021.

ÅRETS LEKSAK 2021

LEGO VIDIYO 43115

Kliv in i en värld full av häftigt musikvideoskapande med detta LEGO VIDIYO The Boombox set där du kan regissera och uppträda i dina egna musikvideos. Ladda ner gratisappen och skanna vampyren, älvan, leoparden och utomjordingen för att avslöja deras personligheter och ge liv åt dem i dina musikvideos. För att ändra scenen i dina videos kan du vrida huvudena, högtalarna och lamporna på modellerna. Dela sedan dina videos i det barnsäkra sociala flödet. 

ÅRETS SMÅBARNSLEKSAK 2021

COCOMELON ROTO PLUSH BEDTIME JJ DOLL

Ingen har väl missat fenomenet Cocomelon, den globala Youtube succén där man får följa JJ och på ett pedagogiskt sätt lära sig en massa saker genom musik. Denna mjuka JJ-docka kommer bli barnets nya favoritkompis. Dockan är klädd i sin fina pyjamas och sjunger sin speciella YesYes-sängdags-sång.
Juryn gillar att JJ är kramvänlig, att han pratar och sjunger om man trycker honom på magen och gillar att barn på ett tidigt stadium lär sig engelska ord och fraser.

ÅRETS FÖRSKOLEBARN 2021

VROOM & ZOOM INTERACTIVE DASHBOARD

Den gedigna designen och de många reglagen och knapparna kommer att fascinera barnet under lång tid. På samma sätt som i en riktig bil så visar GPS´en var man kör, radion går att ställa om mellan flera kanaler, man kan tuta, anpassa fläktar och mycket mer.

ÅRETS SKOLBARN 2021

EYECLOPS

Med Eyeclops kan du se världen i nytt perspektiv! Det digitala mikroskopet som även är en kamera kommer att inspirera barn till att utforska sitt hem och naturen på ett helt nytt sätt.

ÅRETS INNOVATIVA LEKSAK 2021

STEFFI LOVE NEW BORN BABY

Den populära graviddockan Steffi Love har vidareutvecklats och kommer nu med ljud! Man kan höra bebisens hjärtslag, höra bebisen gråta och lyssna på när Steffi nynnar en vaggvisa. Bebisen kan även jollra och skratta.

ÅRETS ARTS & CRAFT 2021

PAINT POPS POP, PAINT & SPLAT ALL THAT KIT

Nu kan alla skapa unika konstverk, oavsett om du är duktig på att rita eller inte. Genom att ”poppa” färgbollar på ditt papper skapas unika mönster och färgkombinationer.

ÅRETS PULSHÖJARE 2021

MATTEL GAMES CROSSED SIGNALS

Med Crossed Signals gäller det att hålla tungan rätt i munnen och ögonen på mönstret. Ska kontrollerna föras framåt eller bakåt, eller kanske skakas? Ju längre du klarar att göra rätt desto snabbare går det.

ÅRETS BARNSPEL 2021

FOTO FISH

Vinnaren är den spelaren som snabbast samlat ihop delar till en hel fisk, som är längre än akvariet. Spelet har flera olika svårighetsnivåer och kan spelas med antingen en liten eller en stor kameraram

ÅRETS FAMILJESPEL 2021

MY CITY

Som i datorspelet Sim City handlar det här om att bygga en stad, men på ett helt annorlunda vis. Staden byggs med bostäder, offentliga byggnader och industrier genom hela 24 olika avsnitt, där varje avsnitt bjuder på nya utmaningar och regler. Den som i slutet har flest utvecklingspoäng vinner.

ÅRETS VUXENSPEL 2021

CHRONICLES OF CRIME

Du lägger ut platser, bevis och ledtrådar på bordet, medan du får information om allt och alla via en app. Också ett nytänkande att ett traditionellt så kallat brädspel kompletteras med nätuppkoppling via en app – något som kanske välkomnas av somliga och inte uppskattas alls av andra.

ÅRETS BABYPRODUKT 2021 &
ÅRETS MILJÖPRODUKT 2021

MAM ORIGINAL NAPP I NATURGUMMI

För blotta ögat syns ingen skillnad på MAMs nappar i naturgummi, för produkten har egentligen inte ändrats. Däremot har dess tillverkning ställts på sin spets. Naturgummit i samtliga MAMs nappar är nu Fair Rubber-certifierat. Det innebär dels ett socialt ansvar, med en bättre betalning som ett stöd till småskaliga odlare och till lokalsamhället. Dels ett ökat ansvar för miljön, med fokus på hållbart skogsbruk och biologisk mångfald.

ÅRETS BARN PÅ VÄG 2021

THULE SAPLING

Sapling är den första bärstol med textilier som kan tas loss och tvättas i maskin. Att en barnprodukt som inte kan rengöras ordentligt fått existera ända fram till år 2021 är inget annat än chockerande. Thule har tänkt även på detaljerna. Med barnet tryggt på ryggen kommer man som bärare enkelt åt sidofacken – för vattenflaskan, nappen, snuttefilten och allt annat ur barnets nödvändiga packning.

ÅRETS SKÖTA ÄTA SOVA 2021

NAJELL GRAVIDKUDDE

Det kanske inte låter aptitligt, men två korvar i en tredje korv är exakt vad Najell Gravidkudde handlar om. För graviditetens tunga mage och värkande rygg kan den stora, långa kudden ge ett utmärkt stöd under natten, samt enkelt justeras i fasthet. Och dess fyllning utgörs genialt av två andra, mindre kuddar. När bebisen anlänt kan man vid matstunderna ta hjälp av Najell Gravidkudde för support. Antingen använder man hela den stora kudden, eller så plockar man fram de två mindre ur det långa fodralet. Den ena av dem är mer långsmal, den andra tjock och kort. På så sätt kan varje ammande eller flaskmatande förälder utifrån en produkt hitta precis det stöd som passar dem bäst.

ÅRETS SÄKERHET 2021

BRITAX iSENSE MODULAR SYSTEM

Babyskydd och bakåtvänd bilbarnstol monteras enkelt med Britax FLEX BASE iSENSE. På basen kan stolarna roteras, vilket gör det lättare att sätta i och ta ur barnet. Basen möjliggör också att både babyskydd och bilbarnstol kan vinklas i flera olika lutningspositioner. Det gör det enklare att få barnet att sitta bra i bilen oavsett form på bilsätet, och för barnet att kunna sova utan att huvudet faller ned mot bröstet.

Source och screenshots: lekobaby.se 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!