Ska man eller ska man inte berätta om sina skönhetsingrepp?

Två av Sveriges största influencers har skilda uppfattningar av att hantera frågor om eventuella skönhetsingrepp.

Frågan är bara vad som är rätt och vad som egentligen ligger bakom oviljan att berätta om sina skönhetsingrepp.

Måste man dessutom vara hela världens samvete som influencer?

Det här är två personer som använder filter i sina sociala medier.

Och att inte glömma; dessa två har varsina skönhetsmärken med både kosmetika och hudvård i sortimentet så det är även ekonomiskt viktigt för dem att se bra ut.

Och självklart fördelaktigt att vi konsumenter tror att deras perfekta utseenden har trollats fram med hjälp av just deras produkter.

Bianca Ingrosso väljer att rakt på sak att svara på frågan om fillers men hon konstaterar även att hon inte uppmuntrar någon att göra något (ingrepp).

Gör det ont att göra fillers i läpparna?

Går du till rätt person ska det absolut inte göra ont. Då går du till fel person. Obs, EJ REKLAM nu (jag betalar) och jag uppmuntrar inte någon att göra något. Men jag går till @drcharles.randquist och det känns knappt när han fyller mina läppar.

Therese Lindgren berättar på Instagram varför hon inte pratar om sina skönhetsingrepp.

Finns det en speciell anledning till att du inte pratar om de skönhetsingrepp du gjort/gör?

Nu vet jag inte vilka skönhetsingrepp du syftar på, men oavsett är min bestämda åsikt att man som offentlig person inte bör dela med sig om eventuella skönhetsingrepp man gör. Jag är helt övertygad om att det enda det leder till, om man som offentlig person visar när man utför skönhetsingrepp eller redogör för vilka skönhetsingrepp man gjort, är en utbredd normalisering av skönhetsingrepp som når personer i alldeles för låga åldrar.

Jag vet att många resonerar som så att man som offentlig person ska vara ”ärlig” och berätta om ingrepp, men det finns ingen forskning som visar på att det skulle vara gynnsamt på något sätt. Varken för den enskilda individen eller för samhället i stort. Men däremot mycket gynnsamt för industrin. Det enda det leder till när influencers visar skönhetsingrepp är att fler väljer att göra skönhetsingrepp. Om någon mot förmodan har forskning som visar på motsatsen tar jag mer än gärna del av den.

Jag tycker inte att skönhetsingrepp är fel, alla får göra preciiis vad de vill med sina kroppar, jag är bara orolig för hur normaliserade kirurgiska och ickekirurgiska ingrepp är bland unga och jag kan svära på att det inte är bra för dem.

Alla screenshots: instagram/therese, instagram/biancaingrosso

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!