Alex Ceesay ft. Johanna Ottosson

Alex Ceesay och Alva har en Q&A med Johanna Ottosson som redan som 14-åring hamnade på ett SiS-hem. Detta efter att ha druckit alkohol och ha varit påverkat i sex månaders tid.

Johanna berättar i videon att hon drack en halv liter sprit varje dag. Hon gick inte i skolan och dolde sitt missbruk för sin mamma som enligt Johanna inte anade någonting. Pengarna till alkoholen kom från hennes växande Youtubekanal.

Till slut reagerade socialen, mest för att hon inte gick i skolan. Johanna hämtades efter orosanmälan och kördes av polisen till ett SiS-hem flera timmars bilfärd hemifrån.

Hon har sedan dess suttit på flera SiS-hem för ett axelerande drog- och alkoholmissbruk och hon har även fått hjälp av sin syster Josefin att rymma därifrån.

YouTube player
Vad är ett SiS-hem?

SiS, Statens institutionsstyrelse, är en statlig myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård. SiS behandlar  ungdomar med allvarliga psykosociala problem och vuxna med missbruksproblem. SiS tar också emot ungdomar som har dömts till sluten ungdomsvård.

Screenshot: youtube/alexceesay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!