Valio has been reported to RO 63 times!

I reported earlier Valio Sverige AB's marketing of MiFú to the Advertising Ombudsman (Reklamombudsmannen, RO). To market a milk protein product as vegetarian and vego was really bad. Now P3 News reports that as many as 63 reports have been received by the Advertising Ombudsman (Reklamombudsmannen, RO)! Listen to P3 News interview here . That Valio Sweden never learns. In 2015, one of the company's products was named Food scam of the Year .

Read here what RON decided. (In swedish only).

 

63 ANMÄLNINGAR MOT ”VEGETARISK” PRODUKT ? Valios produkt Mifu har anmälts 63 gånger till Reklamombudsmannen för att den marknadsförs som en vegetarisk produkt men innehåller mjölkprotein. ? ”Mifu består av mjölkprotein och då ska den egentligen kallas för laktovegetarisk. Om vi tillåter att ägg och mjölk kallas vegetariskt så finns det en risk att ordet urvattnas”, säger Natascha Trenkoska som studerar kostvetenskap och är en av dem som anmält till Reklamombudsmannen. ? Andreas Barolo som är marknadsdirektör på Valio förklarar att företaget absolut inte vill vilseleda någon. ? ”I viss kommunikation har vi använt oss av det bredare begreppet vegetarisk men alltid i samband med en tydlig beskrivning att vi pratar om stekbart mjölkprotein”, säger han. ? Foto: Henrik Montgomery / TT

Ett inlägg delat av P3Nyheter (@p3nyheter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *