Exhibition – Amadeus

Inför dokumentären ”Amadeus – mer än en son”, som sänds på TV3/Viaplay/Viafree 20:00 ikväll 21. januari, har Amadeus Sögaard gett en intervju bland annat för Expressen. Det kommer i dokumentären att komma fram som en överraskning för mamma Carola att Amadeus nu tänker satsa på musiken.

Han säger till Expressen att han inte har velat att folk ska veta att han gör musik eftersom han har velat fokusera på sig själv, skapa sitt eget sound och plattform. ”Jag har också valt att fortsätta ha fotbollen som huvudfokus och bygga upp någonting där. Nu känner jag mig redo, att jag kommit till en plats rent musikmässigt där jag kan stå för det jag skriver. Att det är jag” säger Amadeus i intervjun och lägger till att ”för mig är det en jättebra förstalåt. Det är kanske inte det mest kommersiella, men den beskriver mig bra. Jag hoppas att folk kommer tycka om den.”

Låten heter Exhibition och du kan lyssna på den här nedan på Youtube och på Spotify. Melodin och text har skrivits av Amadeus.

YouTube player

5 Comments

  1. Skön låt! Får tankarna att snurra. Vad vill vi bli ihågkomna för? Vad är meningen med livet? Blir roligt att höra ännu fler låtar från dig i framtiden.
    Livet formar oss och vi kan dra nytta av även svåra passager i livet.
    Lycka till!

  2. Borde tagit in en engelsk coach för att jobba med uttalet. Konstigt uttal av Exhibition samt att closer inte har tonande s. Kanske ”ärvt” problemet av mamman som bad om ärtor i sin låt ”Pray for Peace” istället för fred. Ibland anstränger sig svenskar för mycket för att få till tonande s på engelska där det inte ska vara det, med lätt komiska resultat.

    • Det är inte lätt med främmande språk. Kul ändå att hon sjöng om p e a s istället för p e a c e . 🤣 Jag var orolig för att han skulle släppa en medioker raplåt istället för denna låt som faktiskt är bra. Hoppas att nästa låt är minst lika välskriven och att den har genomgått en uttalsgranskning innan den släpps.

  3. Jag kommer absolut att köpa cd:n. Internationell klass på både musik, text och sång. Ändra ingenting, det har ditt unika avtryck. Nu har jag hört både Exhibition och heal. Jag ser fram emot att få lyssna på mer från dig – och jag är glad att du låtit musikbeslutet mogna fram. Du har integritet, det är vackert att se.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *