Rubicson Jonisator för små och stora rum

Rubicson Jonisator för rum upp till 12 m² | Rubicson Jonisator för rum upp till 25 m² |

Jonisator som effektivt motverkar lukt i rum med en yta på upp till 25 m². Placeras gärna högt (t.ex. i en bokhylla) för att ge bäst spridning av jonerna.

Fri från rörliga delar vilket gör den helt tystgående. Drar endast 6 W. Levereras med nätadapter samt 12 V-adapter för användning i bil, husbil, husvagn eller båt. Mått: 300x180x95 mm. Finns hos Kjell&Co.

Ozon (O3) är en gas bestående av tre syreatomer per molekyl. Ozon bildas naturligt i atmosfären. Ozon har en mycket karaktäristisk doft (den doft som uppstår efter åska men även vanligt förekommande i samband med utskrift från laserskrivare och kopiatorer).

Man känner ozonets doft långt innan det närmar sig gränsvärdet på 0,1 ppm. På så sätt kan man enkelt undvika miljöer med förhöjd ozonhalt. Ozon är starkt oxiderande och bryter därför ner föroreningar. Ozon bryts snabbt ner till vanligt syre (tar ca 15-60 minuter).

Ozon är en mycket aggressiv gas och som har en stor teknisk användning både industriellt och i konsumentprodukter för att bl.a. desinficera luft och vatten, döda mögelsporer, bakterier och mikroorganismer. Ozon används ofta för att ta bort dålig lukt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *