Tar bort skatt på mensskydd

Följer du inte redan P3 så gör det för kontot är snabb med nyheter och plockar ofta upp sådant som inte dyker upp i dagstidningar på flera timmar, flera dagar om ens alls.

Efter nyår blir Nevada USA:s tionde delstat som slopar moms på tamponger och andra mensskydd. Det står klart efter en omröstning i delstaten i samband med mellanårsvalet, när 57 procent röstade för att slopa ”den rosa skatten”.
?
Huvudargumentet för den nya skattelagen är att ingen väljer att ha mens, och därför bör tamponger och bindor göras momsfria på samma sätt som redan gäller för livsmedel, läsk och godis.
?
Nevada blir nu den senaste av tio delstater samt Washington, D.C. som tar bort moms på mensskydd. Senatorn Yvana Cancela som tagit initiativ till lagen menar att det är är ett steg mot större jämställdhet.
?
Foto: Janerik Henriksson/TT

 

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Efter nyår blir Nevada USA:s tionde delstat som slopar moms på tamponger och andra mensskydd. Det står klart efter en omröstning i delstaten i samband med mellanårsvalet, när 57 procent röstade för att slopa ”den rosa skatten”. ? Huvudargumentet för den nya skattelagen är att ingen väljer att ha mens, och därför bör tamponger och bindor göras momsfria på samma sätt som redan gäller för livsmedel, läsk och godis. ? Nevada blir nu den senaste av tio delstater samt Washington, D.C. som tar bort moms på mensskydd. Senatorn Yvana Cancela som tagit initiativ till lagen menar att det är är ett steg mot större jämställdhet. ? Foto: Janerik Henriksson/TT

Ett inlägg delat av P3Nyheter (@p3nyheter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *