VINNARE ÅRETS SPEL 2018

Branschorganisationen Lek&Baby har utsett Årets spel 2018.

Att spela sällskapsspel är roligt. Somliga spel är kluriga, andra lockar till skratt. Somliga ger spänning, andra lämpar sig bäst för de minsta. Det är inte lätt att välja!

Utmärkelsen Årets Spel gör det enklare för den spelsugna att hitta rätt i speldjungeln.

I Sverige lanseras varje år många sällskapsspel. Det är dock få som får chansen att kalla sig Årets Spel. Priset delas ut av branschfolk och är den största svenska utmärkelsen som finns för sällskapsspel.

ÅRETS BARNSPEL 2018

Nummer Ninja

7 – 12 år (beroende på förkunskaper) 2 – 4 spelare

Matte på skoj! Ett originellt spelupplägg där det gäller att ta sig förbi olika fällor genom att lösa olika Ninja-utmaningar för att befria en fångad drake. Uppgifterna löser man genom kluriga mattefrågor. Och en av finesserna är de två svårighetsnivåerna rekryt eller mästare, vilket gör att äldre syskon kan spela med lillebror eller lillasyster. 

ÅRETS FAMILJESPEL 2018

Diamant

Från 8 år 3 – 8 spelare

Ovanlig spelidé där nerver, strategi och taktik spelar stor roll. Hur långt in i grottan vågar du gå? Det gäller att utforska fem olika grottsystem på jakt efter ädla stenar. Ju längre man stannar desto större chans att hitta något riktigt värdefullt, diamanter som samlas i en skattkista, samtidigt som olyckor med gasmoln, otäcka skorpioner eller fallande stenar riskerar att sumpa din fångst. Det gäller att granska spelade kort och bedöma oddsen för framgång mot risken för problem

ÅRETS VUXENSPEL 2018

Exit

Från 12 år 1 – 4 spelare

Helt enkelt fenomenet Escape Room i en hemmaversion där det handlar om att ta sig ut ur ett rum genom att lösa olika uppgifter och gåtor. Nytt och spännande spelkoncept där alla spelare jobbar tillsammans, det går att vara fler än fyra, för att ta sig ut. Och det är verkligen ingen lätt uppgift. Ett avancerat spel med många utmaningar som kan ta åtskillig tid för den ovane. När alla gåtor är lösta och spelarna tagit sig ut, går det inte att spela igen, mysteriet är ju löst! Det finns åtta olika versioner med olika svårighetsgrad som till exempel Ödestugan, Faraos grav och Det hemliga laboratoriet. Amazon.se har alla, Stor&Liten och Babyland har vissa.

Lek&Baby har även valt Årets leksak 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!