Att lagstifta mot abort är ett hot mot demokratin

Man behöver inte åka till Alabama för att hitta ett hot mot demokratin. Lars Adaktusson är ett levande svenskt exempel på att män borde inte få bestämma vad kvinnor gör med sin kropp.

Dagens Nyheter skriver att han som enda svensk röstade mot det slutgiltiga fördömandet av Paraguay för att landet nekat en våldtagen 10-årig flicka abort.

Vid de 28 tillfällen när EU-parlamentarikerna uttryckt en åsikt om kvinnors rätt att göra abort har Lars Adaktusson tryckt på nej-knappen 22 gånger, ja-knappen fyra gånger och lagt ner sin röst två gånger.

I omröstningen om den 29:e punkten var det Lars Adaktussons efterträdare Anders Sellström som representerade KD. Han lade ner sin röst.

I samma omröstningar har Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Feministiskt initiativ röstat ja 29 gånger av 29.

Sverigedemokraterna har röstat för aborträtten tolv gånger och emot en gång. I 16 fall har partiets ledamöter lagt ner sina röster.

I Sverige står Kristdemokraterna bakom den svenska abortlagstiftningen, medan Sverigedemokraterna tidigare drev att gränsen för fri abort skulle sänkas till vecka 12.

Men KD:s enda EU-parlamentariker röstar alltså oftare abortkritiskt än SD.

Skärmklipp: dn.se

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!