Nationaldagsfirande på hippiemarknad i Vinterviken

Hippie Market

Semestrande svenskar har år efter år haft möjligheten att irra runt på hippie-marknader världen runt. ”Feira de Hippy” i Rio de Janeiro, “Arpora Night Market” i Goa och “Es Caná Punta Arabí” på Ibiza är några exempel på stora välkända tillhåll för shopping av alla världens ting för hippie-själar och bohemer.

Men Stockholm hade länge gapat tomt på liknande utbud.. Tills 2017 då första upplagan av “Stockholm Hippie Market” gick av stapeln, blev en pang-succé på en gång och lockade tusentals besökare till en härlig dag i solen fylld med shopping och musik.

I år kör vi igen. Samma tid och samma plats. Nationaldagen den 6 Juni från kl.12.00 i Vintervikens Trädgård. Med lärdomar från förra året siktar vi på att kunna erbjuda er en ännu finare, roligare och minnesvärd marknad fylld med ännu fler vackra grejer och härliga upplevelser för hela familjen.

Missa inte denna chans att få klämma, känna, dofta och prova alla dessa ting du annars bara ser online. Shoppa loss och fynda massa ”hard to get” prylar och hantverk.

Denna marknad görs i samarbete med Vintervikens Ideella Förening, Posh Hippies från Hippie-Hörnan och UnderBraVidunder.

Jag ska nog dit och kolla. Att sitta på en filt på gräsmattan eller att lapa sol på balkongen känns ändå så maj 2018 just nu. Nu är det mössa och vantar som gäller och kanske lite 60- och 70-tals prylar på det. ☮
 
Tidningen Mitti har intervjuat arrangörerna

Flera tusen besökare kom förra året till Vintervikens trädgård genom att spana in och fynda prylar inspirerade av hippiekulturen på 60- och 70-talet.

– Vi hade inte alls räknat med att det skulle komma så många. Det var jättekul, en härlig stämning, säger Ylva Ek, initiativtagare till Stockholm hippie market.

Nu kör man samma koncept i år igen. På nationaldagen kommer mellan 35 och 40 försäljare att finnas på plats med sina alster.

– Det blir mycket hantverk, som inte är så lätt att få tag i annars. Det kommer att finnas oljor, tvålar, kläder, pannband, ja allt möjligt, säger Ylva Ek.

Extra bar och foodtrucks i år

Hon betonar att marknaden i år är större, med fler försäljare. Och att man har en större kapacitet för att ta emot mycket folk.

– Vi har en extra bar, toaletter och foodtrucks i år. Det blev lite trångt ifjol, säger hon med ett skratt.

Nytt för i år är även ett ”show room-område” med konstnärer av olika slag.

Chillival-festival samtidigt

Hippiemarknaden startar klockan 12 i Vintervikens trädgård. Precis som förra året hålls musikeventet ”Chillival” i parken samtidigt som marknaden är igång. Men i år sker festivalen på ett inhägnat område med en begränsat antal besökare.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error: Content is protected !!