Ebba Busch portades från Ellegalan

Kristdemokraternas Ebba Busch portades i sista minuten från att delta i Ellegalan rapporterar Aftonbladet. Flera av gästerna hade hotat med att bojkotta galan om Ebba Busch skulle tillåtas inträde.

Vilka det var som hotade att bojkotta galan och hur påverkanskampanjen egentligen gick till är oklart.

Nej, hon är inte naken. Hennes klänning är skapad så. Smaklös och ful.

En av personerna bakom kampanjen är enligt Expressen Kakan Hermansson som ledde Ellegalan igår. Hon har ett flertal gånger utryckt sig hatiskt mot poliser i sina inlägg på Twitter och Instagram.

Ebba Busch skulle ha burit denna klänning av den ukrainska designern Ivan Frolov enligt Ebbas Instagraminlägg.

Jag är stolt över att kunna bära den ukrainska designern Ivan Frolov, som för sju år sedan grundade @frolovheart. Frolov är ett av många exempel på att mode kan användas för att lyfta viktiga frågor. Hans kläder blir en symbol både för Ukrainas frihet och hans viktiga kamp vad gäller mänskliga rättigheter och HBTQ-personers rättigheter, som är på tillbakagång i flera europeiska länder.

Orsaken till att Ebbas inbjudan drogs in var enligt Aller Media, utgivaren av Elle i Sverige enligt följande:

Det stämmer att Ebba Buschs inbjudan togs tillbaka. Beslutet har fattats av Elles redaktion. Elles värderingar står för mångfald och mot våld i alla dess dimensioner.

Uttalandet som har gjorts från KD-ledaren under den senaste tiden är motsatsen till dessa värderingar och inget vi ville skulle ta fokus från galan.

Ebba Busch frågade i Lördagsintervjun i Sveriges Radio varför poliserna på plats inte fick order om att gå tillbaka in under upploppen och varför de istället beordrades att retirera. Hon öppnar också för att polisen i situationer som denna använder sina tjänstevapen och skjuter skarpt.

– När vi står i ett läge där någon vill döda den som står för att upprätthålla lag och ordning och skydda oss alla, då måste det vara möjligt för polisen att eskalera till den nivån som krävs, säger hon.

Screenshots: instagram/ebbabusch, sverigesradio.se

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *