Flygrädd hårfrisörska blev pilot – Sara Johansson

Flygrädd hårfrisörska blev pilot – Sara Johansson

Första gången hon flög fick hon en panikattack. Sara Johansson var sexton år och satt på planet till Rhodos.
– Jag var skiträdd men de tog så bra hand om mig, berättar hon. Kabinchefen höll om henne hela resan och på hemvägen möttes hon av personal redan vid gaten.
Andra gången kom wow-känslan.
– Det var före ’nine eleven’ och jag fick sitta i cock-pit. Det var världens känsla! De hade så bra koll på allting, på tekniken och jag blev tagen med storm.

Sara Johansson jobbade som hårfrisör och hade  en egen salong sedan flera år tillbaka när hon bestämde sig för att bli pilot. För att kunna ha råd med den dyra flygarutbildningen hyrde Sara ut sin frisörstol och jobbade dubbla pass samtidigt som hon pluggade . Men hon hade svårt att få jobb efter sin utbildning.

En flygrädd kompis hamnade i samma sits som Sara hade gjort som 16-åring och blev omhändertagen av en pilot. Hon berättade om Sara och piloten bjöd Sara till London för att därefter introducera henne för sin vän Bruce Dickinson.

– Han bad mig googla honom innan mötet och det visade sig vara Iron Maidens sångare som just hade startat Cardiff Aviation. Han kom till mötet i sin jaguar med håret flygande och jag gillade honom direkt, men han var en timme sen så jag skällde ut honom. Men tydligen gillade han mig också för han gav mig jobbet.

Sara har instagrammat länge och du kanske har redan hört talas om henne men nu har även utländsk media börjat skriva. Bored Panda och  Daily Mail  har gjort reportage om Sara idag.  Originalintervju och källa till detta inlägg finns att läsa på svenska hos Mallorcaliv.se

Alla bilder från Sara Johanssons Instagram.

Intresserad av att bli pilot? Läs mera:  OSM Aviaton Academy och Trafikflyghögskolan.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

error: Content is protected !!