Lena Olin och Josefin Nilsson misshandlades av samme man

Lena Olin berättar berättar i sina sommarprat 2007 och 2015 väldigt fåordigt om att förhållandet till äldsta sonen Augusts pappa förvandlades till en fysisk rädsla för sitt eget liv vilket gjorde att hon flydde med sin baby till filminspelningen av “Varats olidliga lätthet” och att man där reagerade på blåmärken på hennes kropp när hon skulle göra nakenscener.

Likadant reagerade man på Josefin Nilssons blåmärken vid hennes filminspelningar.

Han inleder i september 1994 ett förhållande med en av landets mest folkkära artister Josefin Nilsson. Hösten 1996 vill hon avbryta förhållandet för att han misshandlar henne fysiskt och psykiskt. Han blir “vansinnig” när hon berättar att hon vill göra slut. Han slänger ut nycklarna till hennes egen lägenhet genom fönstret och tar sedan en vass brevkniv och håller framför henne. Hon sätter upp sina armar som skydd. Han skär henne i armbågen. Tillsammans tar de en taxi till sjukhus och Dramatenskådespelaren uppger för sjukhuspersonalen att hans flickvän har ramlat på en flaska. Vid ett senare tillfälle knuffar han omkull henne och sparkar henne i magen med sina cowboyboots. Morgonen därpå trycker han upp henne mot en vägg och tar strypgrepp på henne, säger att han ska slå sönder hennes ansikte så att hon inte kan filma. När hon sedan lämnar hans lägenhet häller han vatten på henne från fönstret. Han tvingar senare Josefin att genomgå en abort.

Jag förstår inte varför man väljer att ge en roll till mannen  i Solsidan när Felix Herngren måste uppenbarligen vetat om denna mans våldsamma bakgrund. Josefin Nilssons ex-pojkvän Hannes Holm var ju kompis med Måns Herngren och det kan inte ha varit en hemlighet i branschen hur våldsam mannen var/är mot andra människor. Varför göda ett monster?

Det går att läsa i en gammal Aftonbladetartikel följande

Han berättar historien om hur han under repetitioner av ”Figaros bröllop” på Dramaten tidigt på 1990-talet skallade regissören som han hade ”kommit ihop sig med” och då bör man inte stå för nära ansikte mot ansikte med ”göteborgare som är uppvuxna i Ingmar Johanssons och Bosse Högbergs anda”. Regissören som han skallade var Wilhelm Carlsson, numera även känd som popstjärnan Robyns pappa.

Även Johannes Brost blev misshandlad av Dramatenskådespelaren.

Mannen har levt ett omfattande missbruksliv som han berättar om i intervjun med Café

– Det var mest hasch. Lsd provade jag också, men det var inte min melodi, eftersom jag alltid flippade ur. Jag minns ett par riktiga snedtändningar, så varje gång jag läser om folk som skjuter sig själv eller hoppar framför tåg under lsd-påverkan så fattar jag varför. En snedtripp kan vara ett obeskrivligt inferno. Om man inte lyckas behålla en liten livlina kvar till normalt tänkande blir det jävligt obehagligt. Även om det någon gång var skitkul så gillade jag egentligen inte droger, så fan vet varför jag höll på så mycket med dem. Waste of time.

Du har sagt att du slutade för att ”det ledde till perversioner”. Hur då?

– Det handlade mest om sexlivet, såklart. Man skulle inte bara ha en tjej, man skulle ha hennes systrar och hennes systrars kompisar också, gärna på samma gång. Vi hade inte uttrycket ”sexmissbruk” då, men visst var det sexmissbruk det handlade om. Och för att orka med att springa runt på barer och klubbar och fixa tjejer så drogade jag.

Om du inte har sett programmet Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är så se det på SVT Play.

 

5 reaktioner på ”Lena Olin och Josefin Nilsson misshandlades av samme man”

    1. Vi alla vet ju nu att det var Örjan Ramberg som misshandlade både Josefin Nilsson, Eva Fröhling och Lena Ohlin. Det är för jävligt att den skådespelaren bara sen har kunnat fortsätta skådespela som om inget hade hänt. Han är ett stort jävla svin som borde sitta fängslad resten av sitt liv.

  1. Pingback: Josefin Nilssons röst starkare än någonsing | ASTERIXIA

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *