Hur folk hanterar corona just nu

Jag var och handlade nyss eller jag åtminstone försökte att handla. Brödhyllorna var helt tomma och frysarna likaså. Det som fanns var veganprodukter och djurmat och lite annat.

Det verkar som att veganer och djurvänner tar det lite lugnt med coronapaniken. Vi vet att det kommer nya leveranser med mat till affären.

Att folk har börjat hamstra kan till en del skyllas på kvällstidningarna och vissa influencers.

Alexander Pärleros till exempel visade stolt  i sin story för ett par veckor sedan att han hade beställt flera kartonger med munskydd och litervis med handsprit. Jag antar att munskydden var i hans storlek, inte avsedda för en liten son som han har.

Nu står då vissa av sjukhusen utan munskydd eftersom folk har tömt lagren i tron att munskydd skyddar dem mot covid. Och vad som gäller att hamstra mat så har vissa ICA-affärer gått ut med att det kommer påfyllning. Maten tar inte slut och man behöver inte superlagra mat och toapapper hemma. Det går ju bra att beställa en matleverans om man skulle behöva det.

ICA Kvantum Liljeholmen skriver på Instagram att 

Visst några saker har tagit slut en liten stund men vi får leveranser med fulla lastbilar varje dag, och fyller på hyllorna så snabbt det bara går!
Några punkter bara:

-Bunkring är extremt onödigt, vi kommer ha öppet som vanligt och leveranserna kommer som dom ska. ICAs centrala lager är gigantiska och logistiken är bland den bästa i världen.

-Tänk på att inte köpa mer blöjor än ni behöver, annars sätter vi bokstavligt talat andra i skiten.

Affären passar på att lyfta upp problemet med att kunderna inte går och äter på restaurang av rädsla för corona.

-Brukar ni äta ute men känner nu oro över att gå på restaurang? Beställ take away eller foodora! Det finns en risk att vi kommer förlora många av våra favoritkök som har det väldigt tufft just nu.

-Och slutligen ber vi om överseende om vissa annonsvaror kommer lite sporadiskt eller tar slut i förtid.

-Våra DMs är öppna så bara att hojta om du har några frågor😊 Nu måste vi försöka hjälpas åt för att göra det bästa av situationen!❤️

Chloe Schuterman pendlar mellan Stockholm och Paris. Hon går runt på flygplatsen i Stockholm iklädd ett munskydd och tycker sedan att det är skönt att slippa ”Coronaflyget” när hon har landat i Paris.

Taxin i Paris som hon och hennes mamma åker i är utrustad med handsprit och engångshandskar men hon använder inte det. Med tanke på att coronavirus smittar även via händer så borde hon ju åtminstone ha spritat händerna efter resan med ”Coronaflyget”.

En stackars äldre fransman skulle kanske vilja leva lite till och dö av något annat än av en svenskburen covidsmitta.

Screenshots: icakvantumliljeholmen/ instagram, chloeschuterman/youtube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!