Plötsligt händer det!

För ca 3 år sedan anmälde jag Omega 3 Nordic AB till KO. De skickade mig en påminnelse på en faktura avseende Omega 3 kapslar som jag inte hade fått och heller ej beställt.  Adressen hittade företaget från Eniro där min då nästan två år gamla adress var registrerad.

Vi var väldigt många som anmälde Omega 3 Nordic AB till KO och domen kom 29 mars 2017:

”Patent- och marknadsdomstolen dömer företagen Solbrun Beta, Omega 3 Kost Nordic i likvidation samt DR-info. De två männen bakom bolagen döms också för att ha brutit mot marknadsföringslagen.

Sammanlagt får de tre bolagen betala 325 000 kronor i marknadsstörningsavgift. Om bolagen, eller männen bakom bolagen, skulle fortsätta med samma marknadsföringsmetoder hotas de av ett sammanlagt vite på fem miljoner kronor.

Företagen har ägnat sig åt så kallade abonnemangsfällor. Säljarna har påstått att konsumenterna gått till final i tävlingar och att de ska få prova på gratis omega 3-kapslar. Varken tävling eller priser verkar ha existerat, och kapslar var inte gratis. I stället har det lett till abonnemang på kosttillskott som konsumenterna inte beställt.”

Nu har man hänsynsfullt maskerat bolagsmännens namn men jag kan berätta att de heter Edris Parsay  och Posse Jeff Lindholm.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *